ΣΥΡΙΖΑ: Δείτε LIVE την πρόταση για τα εργασιακά και την ομιλία του Αλέξη Τσίπρα


Ο Αλέξης Τσίπρας παρουσιάζει την πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ για τα εργασιακά με κεντρικό άξονα τη δημιουργία ενός πλαισίου παροχής ασφάλειας στους εργαζόμενους και καταπολέμησης της ανεργίας.

Το απόγευμα της Δευτέρας (28.06) ο Αλέξης Τσίπρας παρουσιάζει την πρόταση του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης για την εργασία. Το Newsbomb.gr έχει παρουσιάσει αναλυτικά, από τον περασμένο Ιανουάριο τις βασικές αρχές του σχεδίου του ΣΥΡΙΖΑ για τα εργασιακά.

Επίσης, την Κυριακή, η αναπληρώτρια τομεάρχης Εργασίας της Κουμουνδούρου, Θεανώ Φωτίου, με συνέντευξη της στο Newsbomb.gr έδειξε τους άξονες του πλάνου που έχει στο μυαλό του ο πρόεδρος του κόμματος.

Δείτε LIVE την εκδήλωση και την ομιλία Τσίπρα

Βασικοί άξονες του προγράμματος

Κεντρικός άξονας του προγράμματος του ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία αποτελεί η δημιουργία ενός πλαισίου που θα παρέχει ασφάλεια στους εργαζόμενους και θα καταπολεμήσει την ανεργία δημιουργώντας θέσεις με αξιοπρεπείς μισθούς και εργασιακές συνθήκες. Τέσσερις βασικοί άξονες περιγράφουν την προγραμματική πρόταση την οποία θα παρουσιάσει, αύριο Δευτέρα, σε ειδική εκδήλωση του κόμματος ο Αλέξης Τσίπρας:

– Αυξήσεις στους μισθούς

-Ισχυρό σύστημα συλλογικών συμβάσεων

-Αποτελεσματικός ελεγκτικός μηχανισμός

– Ενεργητικές πολιτικές καταπολέμησης της ανεργίας και στήριξης των ανέργων

Η Κουμουνδούρου επιδιώκει να δημιουργήσει ένα ένα πλαίσιο συνολικά ανταγωνιστικό προς την πολιτική της ΝΔ, που όπως αναφέρει, μειώνει τους μισθούς με απλήρωτη εργασία, γενικεύει τις ατομικές συμβάσεις εργασίας, θα οδηγήσει σε αύξηση της ανεργίας μέσα από απελευθέρωση των απολύσεων και αντικίνητρα στις προσλήψεις από αύξηση υπερωριών υφιστάμενων εργαζομένων και υποβαθμίζει την επιθεώρηση εργασίας.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ