Freedom pass: Πώς εκδίδεται και που χρησιμοποιείται [vid]


Μέσω της πλατφόρμας του gov.gr θα μπορούν οι ενδιαφερόμενοι νέοι που έχουν εμβολιαστεί ή έχουν σκοπό να το κάνουν άμεσα να αποκτήσουν την κάρτα ελευθερίας – ή αλλιώς freedom pass. Πρόκειται για ένα voucher ύψους 150 ευρώ και είναι ένα από τα προνόμια που έχει ανακοινώσει η κυβέρνηση για τους εμβολιασμένους.

Όπως ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός μέσω της κάρτας οι νέοι θα μπορούν να καλύπτουν έξοδα για ξενοδοχεία, ακτοπλοϊκά ή αεροπορικά ταξίδια, είσοδο σε χώρους πολιτισμού, όπως κινηματογράφους ή θέατρα.

«Η διαδικασία θα είναι εξαιρετικά απλή και θα δημιουργείται με το ΑΜΚΑ κάθε πολίτη. Αφορά όσους νέους έχουν εμβολιαστεί και όσους θα εμβολιαστούν από δω και στο εξής», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Μητσοτάκης και ζήτησε από τους νέους τής χώρας να αδράξουν την ευκαιρία και να επωφεληθούν από την κάρτα ελευθερίας.

Ακολουθεί σχετικό βίντεο:

Πού θα χρησιμοποιείται

Όπως ήδη σημειώθηκε η κάρτα θα εκδίδεται μέσω του gov.gr και θα μπορεί να χρησιμοποιείται για ταξίδια, αεροδρόμια, ξενοδοχεία, κάμπινγκ, διοργανώσεις, θέατρα, συναυλίες, σινεμά, αρχαιολογικούς χώρους, αθλητικές δραστηριότητες και εκδηλώσεις. Βασικό κίνητρο της κάρτας προνομίων των νέων είναι τα ταξίδια.

Πώς μπορείτε να την προμηθευτείτε

Η κάρτα αξίας 150 ευρώ θα είναι διαθέσιμη πριν από το τρίτο δεκαήμερο του Ιουλίου και θα αφορά όσους γεννήθηκαν από το 1996 έως το 2003. Θα μπορούν να την προμηθεύονται με το ΑΜΚΑ τους και να την χρησιμοποιούν τόσο μέσω από τα smart phones όσο και χρησιμοποιώντας την σε εισόδους.Τα χρήματα θα αφαιρούνται από την κάρτα με την κάθε χρήση της αφού θα λειτουργεί σαν κάρτα πόντων.

Ακολουθεί σχετικό βίντεο:

ΠΗΓΗ


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ