«Κάρτα ελευθερίας» για τους νέους 18-25 ετών: Πώς θα λειτουργεί


Στην κάρτα ελευθερίας που θα διατίθεται στα «έξυπνα» κινητά τηλέφωνα των νέων από 18-25 ετών, οι οποίοι έχουν ήδη εμβολιαστεί ή πρόκειται να εμβολιαστούν, αναφέρθηκε ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Κυριάκος Πιερρακάκης, στην κυβερνητική παρουσίαση των μέτρων για την ενθάρρυνση των εμβολιασμών.

Ειδικότερα, η κάρτα θα λέγεται freedom pass και πρόκειται για χρεωστική ψηφιακή κάρτα αξίας 150 ευρώ, η οποία θα αποθηκεύεται στο ψηφιακό πορτοφόλι του κινητού.

Όπως είπε ο υπουργός, «ενθαρρύνουμε τους νέους να ταξιδέψουν και να παρακολουθήσουν πολιτιστικές δραστηριότητες».

Έτσι θα εκδίδεται η κάρτα

Όπως είπε ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης Κυριάκος Πιερρακάκης με το Freedom pass ή αλλιώς κάρτα ελευθερίας οι νέοι θα μπορούν να παρακολουθούν πολιτιστικές εκδηλώσεις και να ταξιδεύουν.

Όπως εξήγησε η κάρτα ελευθερίας θα αποθηκεύεται στο ψηφιακό πορτοφόλι του κινητού ανακοινώνοντας ότι θα είναι διαθέσιμη το δεύτερο 10ημερο του Ιουλίου, για όσους έχουν γεννηθεί από το 1996 έως 2003, που είναι εμβολιασμένοι ή έχουν εμβολιαστεί με τουλάχιστον μία δόση ή πρόκειται να εμβολιαστούν.

Όπως τόνισε ο κ. Πιερρακάκης, θα χρησιμοποιείται για αγορές μέσω ηλεκτρονικού εμπόριου, e-shops αλλά και σε όλες τις συναλλαγές με POS, ενώ θα είναι στοχευμένη και θα αφορά σε συγκεκριμένες δραστηριότητες.

Οι επιλέξιμες κατηγορίες

  • Ακτοπλοϊκές, αεροπορικές μετακινήσεις
  • Σιδηροδρομικές οδικές μεταφορές
  • Ενοικίαση οχημάτων
  • Καταλυματα, κάμπινγκ
  • Κατασκηνώσεις
  • Ταξιδιωτικά γραφεία
  • Κινηματογράφος
  • Μουσεία, συναυλίες, παραστάσεις χορού, κινηματογράφους, θέατρα, αρχαιολογικούς χώρους
  • Διανομή σε τουριστικά καταλύματα

Σε ό,τι αφορά στα ταξίδια, θα καλύπτει εγχώριες αεροπορικές, ακτοπλοϊκές, σιδηροδρομικές και οδικές μετακινήσεις (εξαιρούνται μετακινήσεις με ΙΧ), ενοικίαση οχημάτων, μίσθωση δωματίων σε καταλύματα, κάμπινγκ και κατασκηνώσεις και υπηρεσίες ταξιδιωτικών γραφείων.

Η διαδικασία

Η προπληρωμένη κάρτα θα αποθηκεύεται στο ψηφιακό «πορτοφόλι» στο κινητό τηλέφωνο του δικαιούχου (για λειτουργικά Android και iOS), ενώ θα διατίθεται και σε φυσική μορφή για όσους δεν διαθέτουν «έξυπνη» συσκευή.

Κάθε δικαιούχος θα λαμβάνει την ψηφιακή προπληρωμένη κάρτα στο κινητό του αφού επιβεβαιωθεί ότι έχει λάβει τουλάχιστον την πρώτη δόση, μέσω ειδικής πλατφόρμας που θα φιλοξενηθεί στην πύλη gov.gr.

Η διαδικασία θα ολοκληρώνεται εντός 24ωρου. Ο ενδιαφερόμενος θα λαμβάνει οδηγίες μέσω SMS και email. Η πλατφόρμα θα τηρεί όλους τους κανονισμούς προστασίας προσωπικών δεδομένων, σύμφωνα με τις κατευθύνσεις που έχει δώσει η αρμόδια Αρχή Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ