Κορονοϊός: Συναγερμός για τη μετάλλαξη Δέλτα – Μεταδίδεται σε 5 δεύτερα χωρίς επαφή


Κορονοϊός: Αγωνία στην Ευρώπη μετά την αύξηση των κρουσμάτων που παρατηρείται και τα επιστημονικά δεδομένα για τη μετάλλαξη Δέλτα, που αποδεικνύουν ότι είναι είναι πιο μεταδοτική, Μάλιστα η ταχύτητα της διάδοσης της νέας παραλλαγής του κορονοϊού, που εκτιμάται ότι θα στοχεύει τους ανεμβολίαστους και στις πιο ευάλωτες ομάδες ανθρώπων αναγκάζει πολλές χώρες να λάβουν νέα μέτρα.

Η μετάλλαξη «Δέλτα» του κορονοϊού φαίνεται να είναι η πιο μεταδοτική από όσους έχουν απομονωθεί μέχρι τώρα, σύμφωνα με Αυστραλούς επιστήμονες.

Συγκεκριμένα σύμφωνα με την ανακοίνωση του υπουργείου Υγείας της Αυστραλίας, η μετάλλαξη Δέλτα διαδίδεται σε διάστημα 5 – 10 δευτερολέπτων μέσα σε ένα mall, χωρίς, μάλιστα, να υπάρξει καμία επαφή ή συνωστισμός μεταξύ των ατόμων.

Η Υπηρεσία Υγείας της Αυστραλίας προέβαλε ένα βίντεο που δείχνει δύο άτομα να ψωνίζουν σε εμπορικό κέντρο του Σίδνεϊ. Πέρασαν ο ένας δίπλα από τον άλλον γρήγορα, χωρίς να έχουν επαφή. Απλώς μοιράστηκαν τον ίδιο αέρα για μια στιγμή και είναι πλέον ασθενείς με την μετάλλαξη Δέλτα.

Επιστήμονες επισημαίνουν πως ο ιός θα είχε παραμείνει στον αέρα αρκετό καιρό για να κολλήσει τον κορονοϊό με μία ανάσα.


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ