Πτώση αεροσκάφους – Ηλεία: Τελευταίο «αντίο» σήμερα στον άτυχο πιλότο


Οι έρευνες για να εξακριβωθούν τα αίτια της πτώσης του μονοκινητήριου αεροσκάφους συνεχίζονται

Σήμερα το απόγευμα στις 18:30 θα τελεστεί η κηδεία του άτυχου εκπαιδευτικού και πιλότου Δημήτρη Βασιλείου, ο οποίος στις 21 Ιουνίου πετώντας με το μονοκινητήριο αεροσκάφος του βρήκε τραγικό θάνατο, μαζί με τον συνεπιβάτη του Κώστα Καλογερογιάννη.

Το απόγευμα, συγγενείς, συνάδελφοι και φίλοι, θα του πουν το τελευταίο «αντίο» εκ του Ιερού Ναού Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Αμαλιάδας, οχτώ μέρες από το τραγικό γεγονός που συγκλόνισε το πανελλήνιο, αφού το αεροσκάφος έπεσε κοντά στο πατρικό του σπίτι στην Χαριά, όπως μεταδίδει το patrisnews.com.

pilotos-kideia.jpg
Τελευταίο «αντίο» σήμερα στον άτυχο πιλότο | patrisnews.com

Οι έρευνες πάντως για να εξακριβωθούν τα αίτια της πτώσης του μονοκινητήριου αεροσκάφους συνεχίζονται.

Το χρονικό της τραγωδίας

Οι δυο αεροπόροι ξεκίνησαν για μια βόλτα με το αεροσκάφος. Το κόκκινο μονοκινητήριο αεροσκάφος ήταν ιδιωτικό και ήταν σταθμευμένο στο αεροδρόμιο Μεσολογγίου. Δυστυχως όμως έμελλε να είναι η τελευταία τους βόλτα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, δεν φαίνεται να υπήρξε ενημέρωση από τον πιλότο για έκτακτη κατάσταση στο αεροσκάφος. Επιπλέον, πηγές αναφέρουν ότι για στον συγκεκριμένο τύπο αεροσκάφους υπάρχει και αλεξίπτωτο το οποίο μπορεί να χρησιμοποιηθεί από τους επιβαίνοντες ενώ και αναγκαστική προσγείωση μπορεί να πραγματοποιηθεί ακόμα και σε ένα μικρό αγρόκτημα 100 μέτρων.


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ