Κυβερνητικές πηγές για κάρτα 150 ευρώ: Πάνω από 18.000 ραντεβού νέων σε μια ημέρα


Ικανοποίηση στην κυβέρνηση από την τεράστια συμμετοχή των νέων ανθρώπων στην διαδικασία του εμβολιασμού

Ενδεικτικό της τεράστιας αποδοχής είναι ότι μόνο χθες Δευτέρα 28/06/2021 έκλεισαν 18.000 ραντεβού νέων από 18 έως 25 ετών. Όπως εκτιμούν στο επιτελείο του πρωθυπουργού τις επόμενες ημέρες αυτός ο αριθμός αναμένεται να εκτοξευθεί προς τα πάνω αφού η κάρτα θα λειτουργήσει από 15 Ιουλίου.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Newsbomb.gr στο Μέγαρο Μαξίμου δεν δέχονται επ΄ουδενί τα επιχειρήματα της αντιπολίτευσης ότι η συγκεκριμένη κίνηση αποτελεί προεκλογικό δωράκι. «Το σκεπτικό της κυβερνητικής απόφασης να δοθεί από μία -προπληρωμένη από το κράτος- ψηφιακή κάρτα, ύψους 150 ευρώ, σε κάθε νέο 18-25 ετών που θα εμβολιαστεί για να ανακτήσουν αυτά που στερήθηκαν στο 3ο κύμα της πανδημίας», εξηγούν στελέχη που είναι κοντά στον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη.

«Όσοι βλέπουν πίσω από την ενίσχυσή ψήφους, είναι γιατί έτσι πολιτεύτηκαν οι ίδιοι για πολλά χρόνια», αναφέρουν συνομιλητές του πρωθυπουργού και προσθέτουν ότι η μαζική συμμετοχή των νέων είναι αυτό που μετράει τελικώς για το χτίσιμο της ανοσίας.

Το τελευταίο 24 ωρο οι Ελληνίδες και οι Ελληνες 18-25 έκλεισαν 18.000 ραντεβού για να εμβολιαστούν κατά της Covid, ενώ ολόκληρη την προηγούμενη εβδομάδα είχαν κλειστεί 8-9.000 ραντεβού. Με απλά λόγια, μετά την ανακοίνωση της επιδότησης των νέων που θα επιλέξουν να εμβολιαστούν με το κουπόνι των €150, οι συμμετοχές στο εμβολιαστικό πρόγραμμα υπερδιπλασιάστηκαν.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ