Facebook : Η δικαστική απόφαση που εκτόξευσε την αξία του κολοσσού στο ένα τρισεκατομμύριο δολάρια


Μεγάλη ώθηση στη μετοχή της Facebook έδωσε δικαστική απόφαση που απέρριψε σειρά προσφυγών περί μονοπωλιακής τακτικής εναντίον του, στέλνοντας την κεφαλαιοποίηση του κολοσσού πάνω από το 1 τρισεκατομμύριο δολάρια.

Ο δικαστής Τζέιμς Μπόουσμπεργκ του δικαστηρίου στην Ουάσιγκτον αποφάνθηκε χθες ότι οι προσφυγές κατά του γίγαντα κοινωνικής δικτύωσης ήταν «νομικώς ανεπαρκείς», μολονότι προέρχονταν και από την Ομοσπονδιακή Επιτροπή Ανταγωνισμού (FTC).

Μια δεύτερη ξεχωριστή αγωγή κατά της εταιρείας που κατατέθηκε από έναν συνασπισμό πολιτειών, απορρίφθηκε επειδή οι φερόμενες παραβιάσεις σημειώθηκαν πριν από πολύ καιρό.

Συγκεκριμένα ο δικαστής απέρριψε επίσης τις αιτιάσεις πολλών αμερικανικών πολιτειών, θεωρώντας ότι καθυστέρησαν πάρα πολύ να προσβάλλουν την εξαγορά εκ μέρους της Facebook των θυγατρικών πλέον μέσων της, Instagram (που αποκτήθηκε το 2012) και WhatsApp (το 2014).

Οι προσφυγές των πολιτειακών και ομοσπονδιακών αρχών ανταγωνισμού αποσκοπούσαν στο να υποχρεώσουν την εταιρία του Facebook να εκχωρήσει τις παγκοσμίως δημοφιλέστατες εφαρμογές Instagram και WhatsApp, με τον ισχυρισμό ότι εξασφαλίζουν στην εταιρία υπερβολικά δεσπόζουσα θέση στην αγορά της ηλεκτρονικής κοινωνικής δικτύωσης.

Η μετοχή της εταιρείας ενισχύθηκε κατά 4,2% για να ανέβει στα 355,64 δολάρια τη Δευτέρα, έπειτα από την είδηση της «αθώωσης» του Facebook.

Το αποτέλεσμα αυτών των δικαστικών αποφάσεων ήταν η σημαντική άνοδος κατά 4% περίπου της μετοχής της Facebook, φέρνοντας τη χρηματιστηριακή της αξίας πάνω από τα 1 τρισεκατομμύρια δολάρια για πρώτη φορά στην ιστορία της.

H Facebook είχε χαρακτηρίσει την κίνηση της Επιτροπής «ανόητη» και υποστήριξε ότι η υπόθεση «αγνοεί την πραγματικότητα της δυναμικής, έντονα ανταγωνιστικής βιομηχανίας υψηλής τεχνολογίας στην οποία λειτουργεί η Facebook».

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ