Ταινίες ωορρηξίας : Η συμβολή τους στην εγκυμοσύνη

Οι ταινίες δοκιμής ωορρηξίας είναι παρόμοιες στο σχεδιασμό με τις δοκιμές εγκυμοσύνης που βρίσκονται σε πολλά καταστήματα και παντοπωλεία. Αλλά αντί να υποδεικνύουν πότε είστε έγκυος, οι ταινίες μέτρησης ωορρηξίας υποδεικνύουν το γόνιμο παράθυρο σας, ώστε να γνωρίζετε πότε η συνουσία είναι πιθανότερο να οδηγήσει σε εγκυμοσύνη. Όπως και το κατάστημα αγόρασε τεστ εγκυμοσύνης που ανιχνεύουν τα επίπεδα ανθρώπινης χοριακής γοναδοτροπίνης (hCG) στα ούρα σας , οι ταινίες ωορρηξίας ανιχνεύουν ωχρινοτρόπο ορμόνη (LH) στα ούρα σας για να σας πουν πότε είναι πιθανότερο να συλλάβετε. Πώς είναι αυτό δυνατόν? Όλα χάρη στην αύξηση του LH …

Συμβολή ωορρηξίας στην εγκυμοσύνη

  •  Εάν προσπαθείτε να μείνετε έγκυος, η ωορρηξία είναι σημαντική, καθώς υποδηλώνει το αποκορύφωμα του εύφορου παραθύρου. Μόλις απελευθερωθεί ένα ωάριο από την ωοθήκη, είναι βιώσιμο μόνο για 24 ώρες.

Πιθανότητες εγκυμοσύνης

  • Η καλύτερη πιθανότητά σας να μείνετε έγκυος περιλαμβάνει τη σεξουαλική επαφή χωρίς προστασία από 5 ημέρες πριν έως 1 ημέρα μετά την ωορρηξία . Αυτό σημαίνει ότι όταν βλέπετε την αύξηση του LH, είστε ήδη στη μέση του εύφορου παραθύρου σας.
  • Για να το θέσω απλά, μια αύξηση της LH δείχνει ότι είναι καιρός να έχουμε απροστάτευτες σεξουαλικές σχέσεις εάν θέλετε να μείνετε έγκυος. Ένας καλός κανόνας για τη σύλληψη είναι να κάνετε σεξ 2 έως 3 φορές τις 24 έως 48 ώρες μετά την αύξηση του LH.
  • Είναι σημαντικό να σημειωθεί ότι η χρήση ταινιών μέτρησης ωορρηξίας δεν εγγυάται ότι θα μείνετε έγκυος. Για ένα, δεν λειτουργούν για όλους. Υπάρχουν περιπτώσεις (μερικές από τις οποίες περιγράφονται παρακάτω) στις οποίες το σώμα έχει αυξημένο επίπεδο LH για άλλους λόγους και μια αύξηση LH δεν θα υποδεικνύει ωορρηξία.
  • Οι ταινίες δοκιμής ωορρηξίας δεν ελέγχουν τη βιωσιμότητα των αυγών ή του σπέρματος και δεν επηρεάζουν τη γονιμοποίηση. Ως εκ τούτου, δεν υπάρχει καμία εγγύηση ότι εάν κάνετε σεξ κατά τη διάρκεια μιας αύξησης της LH θα συλλάβετε ένα υγιές μωρό.

Ακολουθεί βίντεο για την ωορρηξία

ΠΗΓΗ

Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ