Δένδιας: Η απόφαση Ελλάδας – Αλβανίας για την ΑΟΖ δείχνει πώς λύνονται ζητήματα με το Διεθνές Δίκαιο


Ο υπουργός Εξωτερικών, κ. Νίκος Δένδιας, σε χαιρετισμό του σε διαδικτυακή εκδήλωση του ΕΛΙΑΜΕΠ σε συνεργασία με το OSFA με αντικείμενο τις σχέσεις Ελλάδας και Αλβανίας αναφέρθηκε στο νέο κεφάλαιο που έχει ανοίξει μεταξύ των δυο χωρών.

Στην εκδήλωση «Albania and Greece Relations: what do citizens think», που διοργάνωσε το ΕΛΙΑΜΕΠ σε συνεργασία με το Open Society Foundation Albania, συμμετείχε ο υπουργός Εξωτερικών κ. Νίκος Δένδιας.

Ο υπουργός σχολίασε πως Ελλάδα και Αλβανία ανοίγουν ένα νέο κεφάλαιο στις διμερείς τους σχέσεις μετά την απόφαση να παραπέμψουν την οριοθέτηση της ΑΟΖ στο Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης.

«Αυτή η απόφαση είναι υποδειγματική για το πώς μπορούν να επιλυθούν σημαντικά ζητήματα όταν και τα δύο εμπλεκόμενα μέρη επικεντρώνονται στην τήρηση του Διεθνούς Δικαίου και στις σχέσεις καλής γειτονίας», υπογράμμισε ο κ. Δένδιας αφήνοντας σαφείς αιχμές προς την Τουρκία η οποία επανειλημμένα έχει καταπατήσει το Διεθνές Δίκαιο και απαιτεί λύσεις εκτός των πλαίσιο του.

Στην ομιλία, μεταξύ άλλων, ο υπουργός Εξωτερικών αναφέρθηκε στους ιστορικούς δεσμούς μεταξύ των δύο χωρών, καθώς και στη συμβολή της Ελληνικής Εθνικής Μειονότητας, καθώς και των Αλβανών πολιτών που ζουν και ευημερούν στην Ελλάδα, στη δημιουργία μιας σταθερής γέφυρας φιλίας μεταξύ των δύο χωρών. Ο κ. Δένδιας επανέλαβε ότι η Ελλάδα υποστηρίζει την Ευρωπαϊκή προοπτική της Αλβανίας ενώ έκανε μνεία στη δωρεά 20.000 εμβολίων για την αντιμετώπιση του COVID-19.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ