Σκασμένες φτέρνες: Πώς να περιποιηθείτε τις σκασμένες φτέρνες στο σπίτι [vid]


Οι ξηρές και σκασμένες φτέρνες είναι τις περισσότερες φορές μια αισθητική ενόχληση ή ανησυχία, ωστόσο σε ορισμένες περιπτώσεις εάν δεν αντιμετωπιστούν μπορεί να οδηγήσουν σε πιο σοβαρά προβλήματα. Για να αντιμετωπίσετε το πρόβλημα στις φτέρνες, ξεκινήστε με την δέσμευση ότι θα δίνετε στα πόδια σας λίγη περισσότερη προσοχή καθημερινά, ξεκινώντας από την καλή και βαθειά ενυδάτωση των ποδιών, τουλάχιστον δύο φορές την ημέρα.

Είναι σημαντικό να προτιμήσετε πιο παχύρρευστα ενυδατικά προϊόντα. Για παράδειγμα στην αγορά θα βρείτε ενυδατικές συνταγές που περιέχουν παράγοντες που μαλακώνουν το δέρμα, όπως ουρία και σαλικυλικό οξύ, που μπορούν να βοηθήσουν στην απομάκρυνση του νεκρού δέρματος από την περιοχή της φτέρνας. Να έχετε στο νου σας ότι υπάρχει η πιθανότητα να προκαλέσουν ελαφρύ τσούξιμο ή και ερεθισμό.

Επιπλέον, είναι σημαντικό να δίνετε ιδιαίτερη προσοχή στις φτέρνες σας πριν πάτε για ύπνο. Για παράδειγμα μπορείτε να κάνετε ένα ελαφρύ και ολιγόλεπτο ποδόλουτρο με χλιαρό νερό. Εάν θέλετε μπορείτε προαιρετικά να προσθέσετε στο νερό κάποιο αιθέριο έλαιο της αρεσκείας σας. Συστήνεται η λεβάντα για τις χαλαρωτικές και αγχολυτικές της ιδιότητες. Βυθίστε τα πόδια σας για περίπου 10 λεπτά στο νερό και ακολούθως στεγνώστε καλά.

Στη συνέχεια, τρίψτε απαλά τις φτέρνες σας με μια λούφα ή ένα ειδικό εργαλείο για το τρίψιμο της περιοχής. Στόχος σας είναι να αφαιρέσετε το νεκρό δέρμα. Εφαρμόστε μια βαρύτερη κρέμα με βάση το λάδι ή την βαζελίνη. Οι αλοιφές επούλωσης κάνουν επίσης καλή δουλειά. Και στη συνέχεια γλιστρήστε τις πατούσες σας σε ένα ζευγάρι λεπτές βαμβακερές κάλτσες και κοιμηθείτε, φορώντας τις το βράδυ για να ενισχύσετε την ενυδατική δράση του προϊόντος.

Είναι σημαντικό να μην αγνοείτε τις ξηρές και σκασμένες φτέρνες, καθώς με την πάροδο του χρόνου μπορεί να αναπτύξετε βαθύτερες ρωγμές, γεγονός που αυξάνει τον κίνδυνο μόλυνσης.

Ακολουθεί σχετικό βίντεο:

ΠΗΓΗ


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ