Ακμή: 5 κοινές συνήθειες στη φροντίδα του δέρματος που επιδεινώνουν την ακμή [vid]

Η ακμή είναι μια κατάσταση του δέρματος που εμφανίζεται όταν τα θυλάκια σας συνδέονται με σμήγμα και νεκρά κύτταρα. Συχνά προκαλεί κολλώδη επιδερμίδα, εξαιτίας της υπερέκκρισης σμήγματος, μαύρα στίγματα και σπυράκια. Η ακμή είναι πιο συχνή στους εφήβους, λόγω ορμονικών αλλαγών, αν και επηρεάζει άτομα όλων των ηλικιών.

Υπάρχουν αποτελεσματικές θεραπείες ακμής, αλλά η ακμή μπορεί να είναι επίμονη. Τα σπυράκια και οι ουλές επουλώνονται αργά, και συνήθως πάνω που ένα αρχίζει να εξαφανίζεται, άλλα φαίνεται να ακολουθούν. Ανάλογα με τη σοβαρότητά της, η ακμή μπορεί να προκαλέσει συναισθηματική δυσφορία και μόνιμες ουλές στο δέρμα. 

Τα άτομα με ακμή μπορεί να δουν καλύτερα αποτελέσματα, εάν αποφύγουν αυτές τις κοινές συνήθειες στη φροντίδα του δέρματος που στην πραγματικότητα όχι μόνο δεν βοηθούν στη διαχείριση της ακμής, αλλά αντιθέτως επιδεινώνουν το πρόβλημα.

Τα συνηθέστερα λάθη στη φροντίδα του δέρματος που επιδεινώνουν την ακμή

  • Χρήση λιπαρών προϊόντων

Είναι σημαντικό να αποφεύγετε τα λιπαρά καλλυντικά, ενυδατικά και αντηλιακά προϊόντα περιποίησης τους δέρματος. Αν΄αυτών, προτιμήστε προϊόντα που βασίζονται στο νερό και δεν θα μπλοκάρουν του πόρους στην επιδερμίδα σας. 

  • Ξεχνάτε να πλένετε το πρόσωπό σας καθημερινά

Οι προβληματικές περιοχές χρειάζονται απαλό καθαρισμό με χλιαρό νερό και ήπιο σαπούνι καθημερινά. Κάνετε ήπιες πλύσεις του προσώπου σας δύο φορές την ημέρα και ειδικά μετά την εφίδρωση.

  • Το παρακάνετε με το peeling

Η απολέπιση με πολύ σκληρά προϊόντα καλλυντικά ή εργαλεία καθαρισμού και peeling μπορεί να επιδεινώσει την ακμή.

  • Αγγίζετε συνέχεια το πρόσωπό σας

Κρατήστε τα χέρια, το τηλέφωνο και τα μαλλιά σας μακριά από το πρόσωπό σας. Η υπερβολική επαφή μπορεί να προκαλέσει εκρήξεις και να διαχύσει την μόλυνση στο πρόσωπο.

  • Σπάτε τα σπυράκια σας και τα πειράζετε

Αυτή είναι μια πολύ συνηθισμένη συνήθεια των ανθρώπων που έχουν ακμή. Ωστόσο, σπάζοντας τα σπυράκια στο πρόσωπο ή οπουδήποτε στο σώμα είναι πιθανό να προκαλέσετε μόλυνση και να δημιουργήσετε ουλές που θα σας συνοδεύουν μια ζώη. 

Ακολουθεί σχετικό βίντεο:

ΠΗΓΗ

Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ