Κορονοϊός: Αυτές είναι οι πέντε χώρες που δεν έχουν ξεκινήσει οι εμβολιασμοί

Κορονοϊός – Όλες οι ειδήσεις – Εμβόλιο κατά του κορονοϊού – Όλες οι ειδήσεις: Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ), ανακοίνωσε ότι στηρίζει τις πέντε εναπομείναντες χώρες που δεν έχουν ξεκινήσει ακόμη την εκστρατεία εμβολιασμού του πληθυσμού τους κατά της Covid-19, καθώς ο πλανήτης ξεπέρασε την Τρίτη (29/6) το ορόσημο χορήγησης των τριών δισεκατομμυρίων δόσεων εμβολίων.

Οι εμβολιασμοί δεν έχουν ξεκινήσει ακόμη στο Μπουρούντι, την Ερυθραία, την Αϊτή, τη Βόρεια Κορέα και την Τανζανία.

Αυτές είναι οι μόνες χώρες μεταξύ των 194 κρατών μελών του ΠΟΥ δεν έχουν εκκινήσει την εκστρατεία ανοσοποίησης του πληθυσμού τους κατά του νέου κορονοϊού.

«Ο ΠΟΥ συνεχίζει να υποστηρίζει αυτές τις χώρες στη λήψη αποφάσεών τους αναφορικά με την έναρξη εμβολιασμών», δήλωσε ένας εκπρόσωπος Τύπου στο Γαλλικό Πρακτορείο.

Ο Γενικός Διευθυντής του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας, Τέντρος Αντανόμ Γκεμπρεγέσους είχε εκφράσει την επιθυμία κάθε χώρα να αρχίσει να εμβολιάζει τους εργαζομένους στους τομείς υγείας και τις πιο ευάλωτες πληθυσμιακές ομάδες μέσα στις πρώτες 100 ημέρες του 2021, μια προθεσμία που έληξε τον Απρίλιο.

Εντούτοις, πλούσιες χώρες κρατούν παρτίδες εμβολίων που εξέρχονται από τις γραμμές παραγωγής την ώρα που ορισμένες χώρες περιμένουν ακόμη να χορηγήσουν στον πληθυσμό τους τις πρώτες τους δόσεις.

«Αντιμετωπίζουμε μια πανδημία δύο ταχυτήτων, που τροφοδοτείται από ανισότητες», δήλωσε ο Τέντρος.

Ο μηχανισμός COVAX, που στοχεύει να εγγυηθεί πρόσβαση σε εμβόλια για τις φτωχότερες χώρες, έχει μέχρι στιγμής διανείμει 89 εκατομμύρια δόσεις σε 133 χώρες και εδάφη που συμμετέχουν στο πρόγραμμα.

Ωστόσο, οι προμήθειες αυτού του μηχανισμού έχουν πρακτικά εξαντληθεί αυτόν τον μήνα, σύμφωνα με τον ΠΟΥ, που συντονίζει το πρόγραμμα.

«Ο κόσμος έχει αποτύχει», είπε ο επικεφαλής του ΠΟΥ.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Πηγή

Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ