Ινδία Γιατροί: Προειδοποιούν για σπάνια φλεγμονώδη ασθένεια που σχετίζεται με κορωνοϊό σε παιδιά


Ινδία Γιατροί: Οι γιατροί της Ινδίας προειδοποιούν για σπάνια φλεγμονώδη ασθένεια που σχετίζεται με κορωνοϊό σε παιδιά Οι γονείς πρέπει να παρακολουθούν τα παιδιά για συμπτώματα σπάνιας αλλά δυνητικά θανατηφόρου φλεγμονώδους κατάστασης αρκετές εβδομάδες μετά από λοίμωξη από κορωνοϊό, λένε οι γιατροί στην Ινδία. Τα παιδιά που αντιμετώπισαν ασυμπτωματική πορεία της COVID-19 εξακολουθούν να διατρέχουν τον κίνδυνο να εμφανίσουν φλεγμονώδες σύνδρομο πολλαπλών συστημάτων (MIS-C) περίπου τέσσερις έως έξι εβδομάδες μετά τη μόλυνση. Αναφορές έχουν εμφανιστεί στην Ινδία για παιδιά που εισήχθησαν στο νοσοκομείο με δύσπνοια με πτώση της αρτηριακής πίεσης και θετικά για αντισώματα COVID-19, σηματοδοτώντας παρελθούσα λοίμωξη.

“Θα ανησυχούσα για αυτήν την κατάσταση. Απλώς δεν ξέρουμε πόσο βαθύ είναι αυτό το πρόβλημα. Είναι ανησυχητικό ακόμα ότι δεν έχουμε δεδομένα σχετικά με το βάρος αυτής της ασθένειας στην Ινδία”, δήλωσε ο Δρ. SP Kalantri, ιατρικός επιθεωρητής του νοσοκομείου Kasturba στο BBC.

Ο πραγματικός αριθμός των περιπτώσεων MIS-C της Ινδίας είναι άγνωστος καθώς η χώρα απομακρύνεται από ένα θανατηφόρο δεύτερο κύμα που ξέσπασε μέσω του συστήματος υγειονομικής περίθαλψης.

Το πρώτο κύμα είχε ως αποτέλεσμα τουλάχιστον 2.000 περιπτώσεις MIS-C, ανέφερε το News18, αναφέροντας δεδομένα από το κεφάλαιο της Ινδικής Ακαδημίας Παιδιατρικής.

Η δρ. Aarti Kinikar, παιδίατρος που εργάζεται στο Πούνε, που βρίσκεται στη Δυτική Ινδική πολιτεία Μαχαράστρα, δήλωσε στο BBC 30 τέτοιες περιπτώσεις από τον Απρίλιο, 13 από τις οποίες παραμένουν στο νοσοκομείο.

 

Oι περισσότεροι έχουν υποστεί καρδιακή φλεγμονή ή μυοκαρδίτιδα. “Οι αριθμοί είναι πάρα πολλοί μετά το δεύτερο κύμα”, δήλωσε ο Κινικάρ. Συγκριτικά, από τις 3 Μαΐου, τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων των ΗΠΑ (CDC) ανέφεραν 35 θανάτους και 3.742 περιπτώσεις MIS-C, τα μισά από τα οποία ήταν μεταξύ παιδιών ηλικίας 5 έως 13 ετών.

Ο οργανισμός συμβουλεύει τους γονείς να επικοινωνούν άμεσα με έναν πάροχο υγειονομικής περίθαλψης εάν τα παιδιά παρουσιάσουν συμπτώματα όπως πυρετό και πόνο στο στομάχι, αιματηρά μάτια, σφίξιμο στο στήθος / πόνο, διάρροια, κόπωση, κεφαλαλγία, χαμηλή αρτηριακή πίεση, πόνο στον αυχένα, εξάνθημα και έμετο.

Τα συμπτώματα που προκαλούν άμεση επείγουσα φροντίδα περιλαμβάνουν δυσκολία στην αναπνοή, επίμονο πόνο ή πίεση στο στήθος, νέα σύγχυση, αδυναμία να ξυπνήσει ή να παραμείνει ξύπνιος και ανάλογα με τον τόνο του δέρματος, ανοιχτόχρωμο, γκρι ή μπλε χρώμα δέρματος, στα χείλη ή στα νύχια.

ΠΗΓΗ


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ