ΗΠΑ Λος Άντζελες: «Συνιστά ανεπιφύλακτα» μάσκες σε εσωτερικούς χώρους έναντι της παραλλαγής Delta, ανεξάρτητα από την κατάσταση εμβολιασμού

ΗΠΑ Λος Άντζελες: Η κομητεία του Λος Άντζελες «συνιστά ανεπιφύλακτα» μάσκες σε εσωτερικούς χώρους έναντι της παραλλαγής Delta, ανεξάρτητα από την κατάσταση εμβολιασμού. Η σύσταση έρχεται εβδομάδες αφότου το CDC είπε ότι οι εμβολιασμένοι άνθρωποι μπορούν να πάνε στα περισσότερα μέρη χωρίς μάσκες. Ο ΠΟΥ προτρέπει τις μάσκες καθώς εξαπλώνεται η παραλλαγή Delta. Αξιωματούχοι υγείας της Κομητείας του Λος Άντζελες δήλωσαν τη Δευτέρα ότι συνιστούν σε όλους να φορούν μάσκα σε εσωτερικούς δημόσιους χώρους – ανεξάρτητα από το εάν έχουν εμβολιαστεί για την COVID-19 – λόγω της ταχείας εξάπλωσης της εξαιρετικά μεταδοτικής παραλλαγής Delta.

Η σύσταση, την οποία οι αξιωματούχοι περιέγραψαν ως προληπτικό μέτρο, έρχεται μετά την παραλλαγή του Delta που περιελάμβανε “σχεδόν τις μισές από όλες τις παραλλαγές” που ταξινομήθηκαν στην κομητεία κατά τη διάρκεια της εβδομάδας που έληξε στις 12 Ιουνίου, σύμφωνα με ανακοίνωση του Υπουργείου Δημόσιας Υγείας του Λος Άντζελες “Μέχρι να καταλάβουμε καλύτερα πώς και σε ποιον διαδίδεται η παραλλαγή Delta, όλοι πρέπει να επικεντρωθούν στη μέγιστη προστασία με ελάχιστη διακοπή στη ρουτίνα, καθώς όλες οι επιχειρήσεις λειτουργούν χωρίς άλλους περιορισμούς, όπως φυσική απόσταση και όρια χωρητικότητας”, ανέφερε η δήλωση.

Τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (CDC) σημείωσαν ότι η παραλλαγή Delta είναι τώρα υπεύθυνη για περίπου μία στις πέντε νέες περιπτώσεις COVID-19 στις ΗΠΑ – ένα άλμα από ένα σε κάθε 10 πριν από μια εβδομάδα.

Η σύσταση έρχεται εβδομάδες αφότου το CDC είπε ότι οι εμβολιασμένοι άνθρωποι μπορούν να πάνε στα περισσότερα μέρη χωρίς μάσκες.

Πλήρως εμβολιασμένα άτομα εξακολουθούσαν να συμβουλεύονται να φορούν μάσκες σε πολυσύχναστους εσωτερικούς χώρους, όπως σε δημόσιες συγκοινωνίες και σε νοσοκομεία, φυλακές και καταφύγια αστέγων. “Ενώ το εμβόλιο COVID-19 παρέχει πολύ αποτελεσματική προστασία, αποτρέποντας τις νοσηλείες και τους θανάτους κατά της παραλλαγής Delta, το στέλεχος αποδεικνύεται πιο μεταδοτικό και αναμένεται να γίνει πιο διαδεδομένο”, δήλωσε η διευθυντής Δημόσιας Υγείας της κομητείας Barbara Ferrer σε δήλωση.

“Η χρήση μάσκας παραμένει ένα αποτελεσματικό εργαλείο για τη μείωση της μετάδοσης, ειδικά σε εσωτερικούς χώρους όπου ο ιός μπορεί εύκολα να εξαπλωθεί μέσω εισπνοής αερολυμάτων που εκπέμπονται από μολυσμένο άτομο.”

Αξιωματούχοι υγείας σημείωσαν ότι τα πλήρως εμβολιασμένα άτομα φαίνεται να προστατεύονται καλά από την παραλλαγή Delta.

Τα άτομα που έλαβαν μία δόση εμβολίου είτε Pfizer είτε Moderna δεν είναι τόσο καλά προστατευμένα, πρόσθεσαν.

Οι ΗΠΑ έχουν υψηλότερο ποσοστό εμβολιασμού από πολλές χώρες που αγωνίζονται με την παραλλαγή και τα ημερήσια ποσοστά μόλυνσης έχουν μειωθεί απότομα στις ΗΠΑ τους τελευταίους μήνες καθώς περισσότεροι Αμερικανοί έχουν πάρει το εμβόλιο.

Την περασμένη εβδομάδα, περίπου το 60,5% των Καλιφορνέζων έχουν λάβει τουλάχιστον μία δόση του εμβολίου COVID-19, είπαν οι αναφορές.

Από τη Δευτέρα, περισσότερα από 153 εκατομμύρια άνθρωποι έχουν εμβολιαστεί πλήρως στις ΗΠΑ, σύμφωνα με το CDC.

Δεν υπάρχει “ευρεία επιστημονική συναίνεση” ως προς το εάν η εξαιρετικά μεταδοτική παραλλαγή Δέλτα προκαλεί σοβαρότερη ασθένεια από άλλα στελέχη “, σύμφωνα με τους Los Angeles Times.

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας κάλεσε πρόσφατα τους εμβολιασμένους ανθρώπους να συνεχίσουν να φορούν μάσκες και να τηρούν κοινωνικές αποστάσεις λόγω της παραλλαγής.

ΠΗΓΗ

Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ