Εμβολιασμοί Αυστραλία: Προσφέρει σε όλους τους ενήλικες το εμβόλιο COVID-19 της AstraZeneca για να επιταχύνει την ανάπτυξη

Εμβολιασμοί Αυστραλία: Το Pfizer ήταν το συνιστώμενο εμβόλιο για άτομα ηλικίας κάτω των 60 ετών. Τα εμβόλια COVID και η καρδιακή φλεγμονή σε νεαρούς ενήλικες είναι ένας «πιθανός» σύνδεσμος: πάνελ CDC. Η ιατρική συνεργάτης της Fox News, Dr. Janette Nesheiwat, υποστηρίζει ότι η κατάσταση είναι εξαιρετικά σπάνια και λέει ότι τα οφέλη από το εμβόλιο υπερτερούν των πιθανών παρενεργειών. Η Αυστραλία προσφέρει το AstraZeneca σε όλους τους ενήλικες σε μια προσπάθεια να αυξήσει γρήγορα τα αργά ποσοστά εμβολιασμού, καθώς περισσότερες από τις χώρες την Τρίτη έχουν κλείσει ενάντια στην εξάπλωση της COVID-19.

Η κυβέρνηση αργά τη Δευτέρα συμφώνησε να αποζημιώσει τους γιατρούς που χορηγούν το εμβόλιο AstraZeneca που κατηγορείται για τουλάχιστον δύο θανάτους από μια σπάνια επιπλοκή θρόμβου στην Αυστραλία από τον Απρίλιο.

Αυτό υπερβαίνει τον μοναδικό θάνατο από την COVID-19 στην Αυστραλία φέτος και η διστακτικότητα του εμβολίου έχει αυξηθεί με μόνο το 5% του πληθυσμού να εμβολιάζεται πλήρως.

21 Ιουνίου 2021: Ο υπουργός Γεωργίας της Νέας Νότιας Ουαλίας, Adam Marshall, ο οποίος δεν είχε λάβει δόση εμβολίου, είπε ότι ήταν ο μόνος μεταξύ των τεσσάρων κυβερνητικών συναδέλφων που έτρωγαν μαζί σε ένα εστιατόριο πίτσας στο Σίδνεϊ στις 21 Ιουνίου 2021 που μολύνθηκε.

Το Pfizer ήταν το συνιστώμενο εμβόλιο για άτομα ηλικίας κάτω των 60 ετών, από τότε που μια 52χρονη γυναίκα πέθανε τον Μάιο από θρόμβους αίματος στον εγκέφαλο μετά από εμβόλιο της AstraZeneca.

Ωστόσο, η προσφορά της Pfizer, η μόνη εναλλακτική λύση για την Αυστραλιανή AstraZeneca, δεν μπορεί να συμβαδίσει με τη ζήτηση.

“Υπάρχει μια προτίμηση για τη Pfizer μέχρι την ηλικία των 60 ετών. Αυτή είναι μια προτίμηση”, δήλωσε ο Επικεφαλής Ιατρός Paul Kelly την Τρίτη. “Είναι μια συζήτηση για τους γιατρούς να έχουν με τους δικούς τους ασθενείς και να εργάζονται μέσω του δικού τους κινδύνου και οφέλους σε σχέση με αυτό”, πρόσθεσε ο Kelly.

Η πρωτεύουσα του Κουίνσλαντ Μπρίσμπεϊν και οι γύρω πόλεις θα είναι κλειδωμένες για τρεις ημέρες από τα τέλη της Τρίτης, αφού η κυβέρνηση ανέφερε δύο νέες μολύνσεις COVID-19.

Το Σίδνεϊ ανέφερε 19 νέες μολύνσεις σε αυτήν την πόλη της ανατολικής ακτής, το Περθ ανέφερε δύο νέες περιπτώσεις στη δυτική ακτή και ο Ντάργουιν ανέφερε δύο νέες περιπτώσεις στη βόρεια ακτή. Αυτές οι τρεις πόλεις και τα περίχωρά τους είναι ήδη κλειδωμένα.

Η Αυστραλία ήταν σχετικά επιτυχημένη στον περιορισμό κρουσμάτων σε όλη την πανδημία, καταγράφοντας λιγότερα από 31.000 κρούσματα και 910 θανάτους σε πληθυσμό 26 εκατομμυρίων.

Ωστόσο, τα νέα κρούσματα μιας παραλλαγής που πιστεύεται ότι είναι πιο μεταδοτική έχουν επισημάνει την ευπάθεια του έθνους μέσω μιας αργής διάθεσης εμβολίων.

Η AstraZeneca έπρεπε να είναι ο βασικός άξονας της διάθεσης εμβολιασμού στην Αυστραλία χωρίς τις αβεβαιότητες των διεθνών αλυσίδων εφοδιασμού. Συνιστάται για όλους τους ενήλικες έως ότου μια 52χρονη γυναίκα πέθανε από θρόμβους αίματος τον Απρίλιο τέσσερις ημέρες μετά την πρώτη της δόση.

Το AstraZeneca λεγόταν τότε ότι είναι μια ασφαλής επιλογή για ενήλικες άνω των 50 ετών έως ότου πέθανε η 52χρονη.

Ορισμένοι επιδημιολόγοι υποστηρίζουν ότι η κυβέρνηση πρέπει να επιταχύνει την ανάπτυξη μειώνοντας το χάσμα μεταξύ των δόσεων της AstraZeneca από 12 σε οκτώ εβδομάδες.

Ωστόσο, ορισμένοι Αυστραλοί αρνούνται τώρα να κάνουν μια  δεύτερη δόση λόγω της εξελισσόμενης αντίληψης για τον κίνδυνο πήξης του αίματος.

Η κρατική κυβέρνηση της Νέας Νότιας Ουαλίας επισημαίνει τις εμφανείς επιτυχίες των εμβολίων στο τρέχον σύμπλεγμα του Σίδνεϊ. Είκοσι τέσσερα άτομα που παρακολούθησαν πάρτι γενεθλίων στις 19 Ιουνίου μολύνθηκαν με την παραλλαγή δέλτα. Κανένας δεν είχε εμβολιαστεί.

Αλλά έξι πλήρως εμβολιασμένοι εργαζόμενοι στον τομέα της υγείας και ένας ηλικιωμένος εργαζόμενος που είχαν λάβει την πρώτη από τις δύο δόσεις παρακολούθησαν το πάρτι και δεν είχαν μολυνθεί.

“Οι πρώτες και ισχυρές ενδείξεις… είναι ότι εάν εμβολιάζεστε, είναι πολύ πιθανότερο να μην μολυνθείτε με την COVID-19”, δήλωσε τη Δευτέρα ο υπουργός Υγείας Μπραντ Χέζαρντ.

Ο υπουργός Γεωργίας Αδάμ Μάρσαλ είπε ότι ήταν ο μόνος μεταξύ των τεσσάρων κυβερνητικών συναδέλφων που έτρωγαν μαζί σε ένα εστιατόριο πίτσας στο Σίδνεϊ στις 21 Ιουνίου που μολύνθηκε. Ένα μολυσμένο άτομο ήταν στο εστιατόριο νωρίτερα.

Ο Μάρσαλ αποκάλυψε ότι ήταν ο μόνος μεταξύ των τεσσάρων που δεν είχαν λάβει δόση εμβολίου επειδή, σε ηλικία 36 ετών, δεν ήταν επιλέξιμος.

ΠΗΓΗ

Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ