Εμβόλιο – ΕΟΦ : Αυτοί δεν πρέπει να εμβολιασθούν με το Astrazeneca σύμφωνα με νέες οδηγίες

Ειδικότερα, η οδηγία που εξέδωσε απευθύνεται αποκλειστικά σε γιατρούς και νοσηλευτές και τους ενημερώνει ότι το Vaxzevria που είναι το Astrazeneca, αντενδείκνυται σε άτομα που είχαν υποστεί το λεγόμενο σύνδρομο διαφυγής τριχοειδών και αυτό ανακοινώθηκε επειδή ήταν στην επιφάνεια περιστατικά που έδειξαν ότι υπάρχει σοβαρό πρόβλημα με αυτό το εμβόλιο και οι παρενέργειες στο θέμα είναι πολλές.

Πιο συγκεκριμένα αποδείχτηκε ότι μετά το εμβόλιο με το AstraZeeca, μπορεί τα περιστατικά με σύνδρομο τριχοειδών να είναι ελάχιστα , ωστόσο αναφέρθηκε και ένα θανατηφόρο και γι αυτό τον λόγο αντεδείκνυτε σε άτομα τα οποία έχουν εμφανίσει επεισόδιο διαφυγής τριχοειδών.

Ακολουθεί η ανακοίνωση του ΕΟΦ

Αναλυτικά ολόκληρη η ανακοίνωση του ΕΟΦ

  • Αγαπητέ Επαγγελματία Υγείας, Παρακαλούμε όπως ανατρέξετε, επίσης, στις προηγούμενες απευθείας με Επαγγελματίες Υγείας επικοινωνίες στις 24-Μαρτίου-2021, στις 13-Απριλίου-2021, και στις 02-Ιουνίου-2021.
  • Η AstraZeneca AB σε συμφωνία με τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Φαρμάκων (EMA) και τον Εθνικό Οργανισμό Φαρμάκων (ΕΟΦ) (Α.Π. έγκρισης ΕΟΦ 56691/18.6.2021) θα ήθελε να σας ενημερώσει σχετικά με τα ακόλουθα: Πολύ σπάνιες περιπτώσεις συνδρόμου διαφυγής τριχοειδών (CLS) έχουν αναφερθεί κατά τις πρώτες ημέρες μετά τον εμβολιασμό με το Vaxzevria. Ιστορικό CLS ήταν εμφανές σε ορισμένα από τα περιστατικά. Έχει αναφερθεί μία θανατηφόρος έκβαση.
  • Το Vaxzevria αντενδείκνυται πλέον σε άτομα που έχουν προηγουμένως εμφανίσει επεισόδια CLS.
  • Το CLS χαρακτηρίζεται από οξέα επεισόδια οιδήματος που επηρεάζουν κυρίως τα άκρα, υπόταση, αιμοσυγκέντρωση και υπολευκωματιναιμία. Ασθενείς με οξύ επεισόδιο CLS μετά τον εμβολιασμό απαιτούν άμεση αναγνώριση και θεραπεία. Η εντατική υποστηρικτική θεραπεία είναι συνήθως απαραίτητη
  • Η Περίληψη των Χαρακτηριστικών του Προϊόντος (ΠΧΠ) Vaxzevria θα επικαιροποιηθεί με τις πληροφορίες αυτές.

Τι αναφέρεται μετά τις ανακοινώσεις

Πολύ σπάνιες περιπτώσεις συνδρόμου διαφυγής τριχοειδών (CLS) έχουν αναφερθεί κατά τις πρώτες ημέρες μετά τον εμβολιασμό με το Vaxzevria. Ιστορικό CLS ήταν εμφανές σε ορισμένα από τα περιστατικά. Έχει αναφερθεί μία θανατηφόρος έκβαση.
Το Vaxzevria αντενδείκνυται πλέον σε άτομα που έχουν προηγουμένως εμφανίσει επεισόδια CLS.

  • Το CLS χαρακτηρίζεται από οξέα επεισόδια οιδήματος που επηρεάζουν κυρίως τα άκρα, υπόταση, αιμοσυγκέντρωση και υπολευκωματιναιμία. Ασθενείς με οξύ επεισόδιο CLS μετά τον εμβολιασμό απαιτούν άμεση αναγνώριση και θεραπεία. Η εντατική υποστηρικτική θεραπεία είναι συνήθως απαραίτητη.

Ακολουθεί βίντεο για το εμβόλιο της Astrazeneca

ΠΗΓΗ

Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ