Αλλεργία στα φρούτα : Τα συμπτώματα για να το αντιληφθείτε


Οι αλλεργικές αντιδράσεις στα φρούτα συνδέονται συνήθως με σύνδρομο στοματικής αλλεργίας (OAS) . Είναι επίσης γνωστή ως αλλεργία στα τρόφιμα. Ο OAS συμβαίνει από τη διασταυρούμενη αντιδραστικότητα. Το ανοσοποιητικό σύστημα αναγνωρίζει την ομοιότητα μεταξύ της γύρης (ενός κοινού αλλεργιογόνου) και των πρωτεϊνών σε ωμά φρούτα, λαχανικά και ξηρούς καρπούς. Αυτή η αναγνώριση προκαλεί αλλεργική αντίδραση σε μερικούς ανθρώπους.

Ακολουθούν οι τύποι γύρης και τα σχετικά φρούτα που μπορεί να προκαλέσουν αντίδραση OAS:

  • Γύρη σημύδας: μήλο, βερίκοκο, κεράσι, ακτινίδιο, ροδάκινο, αχλάδι και δαμάσκηνο.
  • Γύρη χόρτου: πεπόνι, πορτοκάλι
  • Γύρη Ragweed: μπανάνα, πεπόνι
  • Γύρη Mugwort: ροδάκινο
  • Οι αλλεργίες OAS και φρούτων μπορούν να προκαλέσουν συμπτώματα που κυμαίνονται από δυσάρεστα έως σοβαρά και ακόμη και απειλητικά για τη ζωή.

Τα κοινά σημεία και συμπτώματα είναι :

  • κνησμός ή μυρμήγκιασμα στο στόμα
  • πρήξιμο της γλώσσας , των χειλιών και του λαιμού
  • φτέρνισμα και ρινική συμφόρηση
  • ζαλάδα
  • ναυτία
  • κοιλιακό άλγος
  • διάρροια

Τα συμπτώματα της αναφυλλαξίας είναι :

  • πρήξιμο στο λαιμό
  • περιορισμός των αεραγωγών
  • γρήγορος παλμός
  • ζάλη
  • απώλεια συνείδησης
  • χαμηλή πίεση αίματος
  • αποπληξία

Διατροφική δυσανεξία
  • Εάν πιστεύετε ότι μπορεί να έχετε μία από αυτές τις καταστάσεις, επισκεφθείτε το γιατρό σας για διάγνωση για να προσδιορίσετε την πηγή της δυσφορίας σας.
  • Πολλοί παράγοντες μπορούν να προκαλέσουν δυσανεξία στα τρόφιμα, όπως:
  • σύνδρομο ευερέθιστου εντέρου (IBS)
  • δυσανεξία στη λακτόζη
  • ευαισθησία στη γλουτένη χωρίς κοιλιοκάκη
  • πρόσθετα τροφίμων, όπως θειώδη άλατα που χρησιμοποιούνται για τη συντήρηση ξηρών καρπών
  • ψυχολογικοί παράγοντες

Όσον αφορά τα φρούτα, η δυσανεξία στα τρόφιμα είναι συχνά ευαισθησία σε χημικές ουσίες που εμφανίζονται φυσικά σε ένα συγκεκριμένο φρούτο. Μερικές φορές, είναι αδυναμία πέψης της φυσικής ζάχαρης που βρίσκεται στα φρούτα (φρουκτόζη)

Διάγνωση αλλεργιών

  • Εξέταση των συμπτωμάτων και των υποψιών σας
  • Αναθεώρηση του οικογενειακού σας ιστορικού αλλεργιών
  • Διεξαγωγή φυσικής εξέτασης
  • Χρησιμοποιώντας μια δοκιμή τσίμπημα δέρματος για μια ποικιλία φρούτων
  • Ανάλυση του αίματός σας για ανοσοσφαιρίνη Ε (IgE), ένα αντίσωμα που σχετίζεται με την αλλεργία
  • Να δοκιμάσετε και να μετρήσετε την αντίδρασή σας όταν καταναλώνετε διάφορα φρούτα

Ακολουθεί βίντεο για τις αλλεργίες

ΠΗΓΗ


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ