Ροδάκινα Νεκταρίνια : Δείτε τα θρεπτικά συστατικά τους


Τα ροδάκινα ( Prunus persica ) μπορούν να αναπτυχθούν σε διαφορετικά κλίματα που κυμαίνονται από τροπικά έως εύκρατα. Κατηγοριοποιούνται σε τρεις ομάδες ,μασώνος,πυρήνας προσκολλημένος στον καρπόν, ημι-freestone Τα ροδάκινα Freestone περιέχουν λάκκους που είναι εύκολο να αφαιρεθούν, ενώ τα λάκκα των ροδάκινων clingstone είναι δύσκολο να διαχωριστούν από τη σάρκα. Τα ημι-ελεύθερα ροδάκινα είναι ένα υβρίδιο των δύο πρώτων.

Νεκταρίνια

Τα νεκταρίνια ( Prunus persica var. Nucipersica ) είναι ένας τύπος ροδάκινου. Διακρίνονται από μια γενετική μετάλλαξη που τους δίνει λείο δέρμα και όχι το χαρακτηριστικό ασαφές δέρμα των ροδάκινων. Διαφορετικά, είναι σχεδόν πανομοιότυπα από γενετική άποψη. Όπως όλα τα ροδάκινα, τα νεκταρίνια μπορούν να έχουν λάκκους freestone, clingstone ή semi-freestone, καθώς και κίτρινη ή λευκή σάρκα.

  • Τα ροδάκινα και τα νεκταρίνια έχουν εντυπωσιακά θρεπτικά οφέλη.

Ο παρακάτω πίνακας συγκρίνει τα θρεπτικά συστατικά σε ένα ολόκληρο ροδάκινο (150 γραμμάρια) και ένα ολόκληρο νεκταρίνι (140 γραμμάρια)

Ροδάκινα Νεκταρίνια
Θερμίδες 63 55
Πρωτεΐνη 1,4 γραμμάρια 1,5 γραμμάρια
Υδατάνθρακες 15 γραμμάρια 13 γραμμάρια
Ινα 2,3 γραμμάρια 2,1 γραμμάρια
Ζάχαρη 12,6 γραμμάρια 11 γραμμάρια
Λίπος 0,4 γραμμάρια 0,4 γραμμάρια
Κάλιο 5% της ημερήσιας αξίας (DV) 5% του DV
Νικοτινικό οξύ 8% του DV 10% του DV
Βιταμίνη Α 4% του DV 5% του DV
Βιταμίνη C 7% του DV 5% του DV
Βιταμίνη Ε 7% του DV 6% του DV

  • Τα ροδάκινα είναι ελαφρώς υψηλότερα σε θερμίδες , υδατάνθρακες και ζάχαρη.
  • Ωστόσο, αυτά τα φρούτα έχουν εξαιρετικά παρόμοια θρεπτικά χαρακτηριστικά. Και τα δύο είναι αρκετά υψηλά σε φυσικά σάκχαρα, περιέχουν μια αξιοπρεπή ποσότητα ινών και παρέχουν μικρές ποσότητες μικροθρεπτικών συστατικών όπως το κάλιο και οι βιταμίνες A, C και E.
  • Τα νεκταρίνια είναι μικρότερα από τα περισσότερα ροδάκινα. Έχουν επίσης λεπτό, πιο λείο δέρμα και πιο σφικτή σάρκα. Τα ροδάκινα έχουν παχύτερο, ασαφές δέρμα και μαλακότερη σάρκα.
  • Ο όρος «νέκταρ» αναφέρεται σε σάκχαρα υγρά που εκκρίνονται από φυτά. Ως εκ τούτου, πολλοί άνθρωποι ισχυρίζονται ότι τα νεκταρίνια είναι πιο γλυκά από τα ροδάκινα, παρά την ελαφρώς χαμηλότερη περιεκτικότητα σε σάκχαρα .

Ακολουθεί βίντεο για τα ροδάκινα

ΠΗΓΗ


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ