185 μαθητές ερμηνεύουν την 5η Συμφωνία του Μπετόβεν με παλαμάκια και ποδοβολητά!


Η εμβλημαατική 5η συμφωνία του Μπετόβεν με παλαμάκια, χτυπήματα στα πόδια, ποδοβολητά και χτυπήματα δαχτύλων.

Mπορεί λόγω της πανδημίας να μετατέθηκαν oι επίσημοι εορτασμοί για τα 250 χρόνια από τη γέννηση του Λούντβιχ βαν Μπετόβεν από το 2020 στο δεύτερο εξάμηνο του 2021, αλλά αυτό δεν εμπόδισε το σχολείο Saint-Michel-Garicoïts de Cambo στη γαλλική Χώρα των Βάσκων να εορτάσει ήδη τον μεγάλο συνθέτη.

Και μάλιστα το έκανε με έναν ιδιαίτερα πρωτότυπο και άκρως εντυπωσιακό τρόπο: ερμηνεύοντας τα πρώτα μέτρα της πασίγνωστης 5ης Συμφωνίας του με ρυθμικές κρούσεις του σώματος.

Χρησιμοποιώντας ένα περίτεχνο μίγμα από παλαμάκια, χτυπήματα στα πόδια, ποδοβολητά και χτυπήματα δαχτύλων, οι 185 μαθητές του σχολείου μεταμόρφωσαν την ορχηστρική σύνθεση σε ένα έπος της body percussion.

Όπως θα δείτε και στα πλάνα που τραβήχτηκαν με drone, οι συμμετέχοντες είναι απόλυτα συγχρονισμένοι δίνοντας ένα εξαιρετικό ηχητικό-μουσικό αποτέλεσμα

Φορώντας μάσκα για προστασία από τον ιό, οι μαθητές κινούνται, κλίνουν το σώμα τους και κουνούν τα χέρια τους με τρόπο που παραπέμπει σε σκηνογραφία μπαλέτου.

Τη σύνθεση του Μπετόβεν προσάρμοσε η δασκάλα μουσικής του σχολείου, η Nelly Guilhemsans. Ανά ομάδες των 50, το σύνολο των ερμηνευτών έκανε πέρυσι πρόβες κάθε μέρα επί πέντε μήνες.

Η κινηματογράφηση έγινε στους πανέμορφους κήπους Arnaga, μπροστά από την πάλε ποτέ οικία του Γάλλου νεορομαντικού ποιητή Εντμόν Ροστάν, γνωστού από το θεατρικό έργο «Σιρανό ντε Μπερζεράκ» (και στους πολλούς, από την κινηματογραφική ταινία «Όλα τα πρωινά του κόσμου»).

Το βίντεο που έχει αναρτηθεί στο YouTube πλησιάζει το 1 εκατομμύριο views και στο τελευταίο πλάνο αναγράφεται μια φράση του Εντμόν Ροστάν: «Έχοντας πίστη στα λουλούδια, συχνά τα κάνεις να γεννηθούν».

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.



Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ