Ωράριο εστίασης: Τι ώρα κλείνουν εστιατόρια, μπαρ και καφέ

Ωράριο καταστημάτων: Η απαγόρευση κυκλοφορίας είναι από τη Δευτέρα παρελθόν και αυτό έφερε αλλαγές και στο ωράριο λειτουργίας των χώρων εστίασης που πλέον μπορούν να κλείνουν μετά τη 01.30.

Μέχρι πριν λίγες ημέρες η απαγόρευση κυκλοφορίας ξεκινούσε στη 01:30 τα ξημερώματα και ολοκληρωνόταν στις 05:00 το πρωί.

Σε αυτό το ωράριο είχαν προσαρμοστεί και τα καταστήματα εστίασης που έκλειναν λίγο μετά τη 01:00 μετά τα μεσάνυχτα.

Πλέον υπάρχει πλήρης απελευθέρωση του ωραρίου λειτουργίας των καταστημάτων εστίασης και διασκέδασης. Το μέτρο ισχύει από τη Δευτέρα (28/6).

Σημειώνεται επίσης ότι πρέπει να εφαρμόζονται αυστηρά τα μέτρα προστασίας και αποτροπής διασποράς του κορονοϊού.

Παράλληλα, σύμφωνα με την κοινή υπουργική απόφαση που εκδόθηκε το Σαββατοκύριακο και προβλέπει τα μέτρα για την αντιμετώπιση των επιπτώσεων της πανδημίας πλέον δεν υπάρχει η σχετική πρόβλεψη για το διευρυμένο προαιρετικό ωράριο λειτουργίας των καταστημάτων τροφίμων αλλά και των σούπερ μάρκετ.

Να υπενθυμίσουμε ότι είχε δοθεί η δυνατότητα στα καταστήματα τροφίμων (σούπερ μάρκετ, φούρνους, κλπ.), να λειτουργούν από τις 7 το πρωί έως τις 22:30.

Τέλος, σύμφωνα με το ΦΕΚ, στα καταστήματα λιανεμπορίου προβλέπεται διευρυμένο ωράριο λειτουργίας (προαιρετικά) από 7:00 το πρωί μέχρι τις 21.00 το βράδυ.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Πηγή

Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ