Ρωσία – Τουρκία: Τα «αγκάθια» στη συζήτηση Λαβρόφ με Τσαβούσογλου – Τα θέματα που θα συζητηθούν


Ουκρανικό ζήτημα, s-400 αλλά και Λιβύη βρίσκονται στο «κάδρο» των δυο διπλωματιών

Ιδιαίτερα δύσκολη αναμένεται να είναι η σημερινή συζήτηση ανάμεσα σε Σεργκέι Λαβρόφ και Μεβλούτ Τσαβούσογλου στην Αττάλεια.

Μάλιστα ο τουρκικός Τύπος κάνει λόγο για μια από τις δυσκολότερες συνομιλίες Μόσχας και Άγκυρας, τους τελευταίους μήνες, καθώς τα ζητήματα που υπάρχουν διαφωνίες μεταξύ των δυο πλευρών είναι πολλές. Βασικό στοιχείο των διαφωνιών αυτών είναι το ουκρανικό με την Τουρκία να στηρίζει το Κίεβο με μη επανδρωμένα αεροσκάφη.

Σύμφωνα με τον ΣΚΑΪ ιδιαίτερα σοβαρό θεωρείται και το ζήτημα των S-400, καθώς υπάρχει μεγάλη αβεβαιότητα σχετικά με το αν η Τουρκία θα ενεργοποιήσει τους πυραύλους μετά τη συνάντηση Μπάιντεν-Ερντογάν. Από την πλευρά της, η Ρωσία θέλει να χρησιμοποιηθούν, αφού με τον τρόπο αυτό θα άλλαζαν οι γεωστρατηγικές ισορροπίες στην ευρύτερη περιοχή.

«Αγκάθι» στις συζητήσεις των δύο πλευρών αναμένεται να αποτελέσει και η Λιβύη, όπου και η Ρωσία και η Τουρκία έχουν μισθοφόρους σε διαφορετικά στρατόπεδα.

Στη συνέχεια ο επικεφαλής της τουρκικής διπλωματίας θα μεταβεί στα Κατεχόμενα για να συναντηθεί με τον ηγέτη του ψευδοκράτους. Θεωρείται δε ταξίδι προετοιμασίας για την επικείμενη επίσκεψη του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στις 20 Ιουλίου που αναμένεται να κάνει πολλές ανακοινώσεις, μεταξύ των οποίων και η δημιουργία βάσης για μη επανδρωμένα αεροσκάφη της Τουρκίας.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ