Alpha Bank: Ολοκληρώθηκε η διάθεση των νέων μετοχών – Στο 1 ευρώ η τιμή ανά μετοχή


Ολοκληρώθηκε επιτυχώς, σύμφωνα με κύκλους της Alpha Bank η προσφορά νέων μετοχών της τράπεζας στα πλαίσια της αύξησης μετοχικού κεφαλαίου συνολικής αξίας 800 εκατ. ευρώ.

Οι μετοχές διατέθηκαν

(α) σε επενδυτές λιανικής και σε ειδικούς επενδυτές στο πλαίσιο δημόσιας προσφοράς στην Ελλάδα (η «Δημόσια Προσφορά») και

(β) σε ειδικούς, σε θεσμικούς και σε άλλους επιλέξιμους επενδυτές (συμπεριλαμβανομένου του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας («ΤΧΣ»), μέσω ιδιωτικής τοποθέτησης με τη διαδικασία διεθνούς βιβλίου προσφορών εκτός Ελλάδας

Με βάση τα αποτελέσματα της διαδικασίας του Βιβλίου Προσφορών και κατόπιν εισήγησης των Γενικών Συντονιστών και Διαχειριστών του Βιβλίου Προσφορών (Goldman Sachs Europe SE και J.P. Morgan AG), η τελική τιμή διάθεσης των Νέων Μετοχών αναμένεται σε 1 ευρώ ανά νέα μετοχή.

Η έγκριση της τιμής διάθεσης από το Διοικητικό Συμβούλιο της Τράπεζας αναμένεται απόψε στις 20:00 το βράδυ.

Το βιβλίο στο εξωτερικό υπερκαλύφθηκε τουλάχιστον δύο φορές, συγκεντρώνοντας το ενδιαφέρον των νυν μετόχων της Τράπεζας αλλά και νέων επενδυτών που δίνουν ψήφο εμπιστοσύνης στο αναπτυξιακό σχέδιο της Alpha Bank.

Αντίστοιχα υψηλό ενδιαφέρον καταγράφεται και στην Δημόσια Προσφορά στην Ελλάδα, επιβεβαιώνοντας την ευρεία μετοχική βάση της Τράπεζας.

Όπως τονίζουν κύκλοι της τράπεζας, η τιμή διάθεσης των νέων μετοχών, με οριακό discount από την τιμή στην αγορά, και το πολύ υψηλό ενδιαφέρον των υφιστάμενων μετόχων αλλά και νέων επενδυτών υπογραμμίζει την ορθότητα της στρατηγικής της τράπεζας αλλά και το ενδιαφέρον της επενδυτικής κοινότητας για την αναπτυξιακή δυναμική της ελληνικής οικονομίας και τις προοπτικές κερδοφορίας της Alpha Bank.

Επίσημες ανακοινώσεις αναμένονται αύριο.


Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ