Συναισθηματική Απιστία: Μήπως τελικά είναι πιο επιβλαβής για τη σχέση;

Συχνά, πιστεύουμε ότι η απιστία υπάρχει μόνο όταν υπάρχει σεξουαλική επαφή μεταξύ ενός από τα μέλη του ζευγαριού και ενός άλλου ατόμου. Αντίθετα, η απιστία μπορεί να συμβεί χωρίς φυσική συνάντηση. Με τον ένα ή τον άλλο τρόπο, αυτό συμβαίνει όταν παραβιαστεί μια συμφωνία. Τέλος, σημειώστε ότι η συναισθηματική απιστία μιλάει για επιδείνωση της σχέσης του ζευγαριού σε πολλές περισσότερες περιπτώσεις από τη φυσική απιστία.

Η συναισθηματική απιστία συμβαίνει όταν, στο ζευγάρι, ένας από τους δύο ανταλλάσσει στενές στιγμές με άλλο άτομο, αρκεί να εμπλέκεται συναισθηματικά και να σπάει μια σιωπηρή ή ρητή συμφωνία. Μεταξύ αυτών των οικείων στιγμών μπορείτε να βρείτε ανταλλαγές συναισθηματικού περιεχομένου. Μπορούμε επίσης να βρούμε συναισθηματική απιστία που δεν περιλαμβάνει ανταλλαγές οποιουδήποτε είδους με αυτό το τρίτο άτομο. Εάν ο σύντροφός μας ερωτευτεί κάποιον άλλο, ακόμα κι αν δεν το πει, θα αντιμετωπίζαμε επίσης μια περίπτωση συναισθηματικής απιστίας. Η συναισθηματική απιστία είναι, σε πολλές περιπτώσεις, ένα βήμα προς τη φυσική απιστία , καθώς δημιουργεί έναν αρκετά ισχυρό δεσμό μεταξύ των μερών για να συμβεί η φυσική οικειότητα.

Σε ορισμένες περιπτώσεις, το ζευγάρι διαλύεται από τη δράση του άπιστου ατόμου, που δεν ενδιαφέρεται να συνεχίσει μια σχέση χωρίς στοργή. Πώς φτάνουμε στη συναισθηματική απιστία; Οι αιτίες της ποικίλλουν , αλλά συνήθως προκαλούνται από την έλλειψη στοργής στο ζευγάρι, η οποία με τον ένα ή τον άλλο τρόπο επιδεινώνεται. Η έλλειψη αγάπης, οικειότητας ή εμπιστοσύνης προκαλεί την ανάγκη για αυτά, και ένα από τα μέλη (μερικές φορές ακόμη και τα δύο μέλη) τα αναζητά σε ένα άλλο άτομο. Μια υγιής σχέση σπάνια θα είναι καταδικασμένη σε αποτυχία λόγω συναισθηματικής απιστίας.

ΠΗΓΗ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here