Ελευθερία πεποιθήσεις: Είσαι τόσο ελεύθερος όσο νομίζεις

Είμαστε γεννημένοι σε ένα συγκεκριμένο μέρος και σε μια συγκεκριμένη στιγμή. Για να είμαστε μέρος αυτής της κοινωνίας στην οποία ήρθαμε στον κόσμο, πρέπει να υιοθετήσουμε τους κανόνες που επικρατούν σε αυτόν . Ένα καλό μέρος αυτών των κανόνων δημιουργούμε τους δικούς μας χωρίς να τους αμφισβητούμε, χωρίς να τους επεξεργαζόμαστε συνειδητά. Στη διαδικασία προσαρμογής, τις αφομοιώνουμε και τις ενσωματώνουμε, θεωρώντας τις ως «φυσικές».

Τα συστήματα αξιών είναι αυτό το σύνολο ιδεολογιών ή ηθικών αρχών που δείχνουν τι είναι καλό και τι είναι κακό για μια δεδομένη κοινωνία. Περιλαμβάνουν επίσης ένα είδος πρωτοτύπου του «ιδανικού ανθρώπου». Για παράδειγμα, ένας που είναι εργατικός, έξυπνος, όμορφος. Τέτοιες αξίες μας ενσταλάζουν από τη στιγμή που γεννηθούμε. Αυτό το έργο εκτελείται από την οικογένεια, σε πρώτη φάση, και στη συνέχεια από τους κοινωνικούς θεσμούς. Η μόδα. Η μόδα πήρε μια ασυνήθιστη δύναμη, κυρίως από το δεύτερο μισό του 20ού αιώνα. Φυσικά, υπήρχαν πολύ πριν, αλλά  και  κατά τη στιγμή της βιομηχανικής επανάστασης έγινε ένας σημαντικός παράγοντας στη ζωή των ανθρώπων. Οι μόδες είναι ένας τρόπος υποστήριξης μιας ταυτότητας με την ομάδα. Μας δίνει μια αίσθηση ότι ανήκουμε.

Έθιμα. Όπως με τις αξίες, υπάρχουν έθιμα που ακολουθούμε από τότε που γεννηθούμε. Μας βοηθούν να ενταχθούμε σε μια κοινωνία και να αποδεχτούμε τους κανόνες της. Ωστόσο, μπορούν επίσης να μας περιορίσουν και να εμποδίσουν την ανάπτυξή μας. Ρόλοι. Ο ρόλος είναι ο συγκεκριμένος ρόλος που παίζει κάποιος μέσα σε μια ομάδα. Με άλλα λόγια, ο ρόλος που ανατίθεται από την ομάδα σε ένα άτομο. Υπάρχουν ρόλοι διαφορετικών παραγγελιών και καθεμία από αυτές διέπεται από μοτίβα. Οι άνθρωποι αναμένεται να ενεργούν σύμφωνα με το ρόλο που τους έχει ανατεθεί . Για παράδειγμα, η οικογένεια μπορεί να έχει διαφορετικές προσδοκίες για διαφορετικά παιδιά.

ΠΗΓΗ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here