Νίκος Χαρδαλιάς: Aπό τις 5 Ιουλίου υποχρεωτικά μοριακό ή rapid test για μετακινήσεις από και προς τα νησιά


Κατά τη διάρκεια της σημερινής ενημέρωσης για την πορεία της πανδημίας του κορωνοϊού στη χώρα, ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς, ανακοίνωσε πως οι μετακινήσεις από και προς τα νησιά από τις 5 Ιουλίου θα γίνονται υποχρεωτικά με μοριακό ή rapid test για τους ενήλικες. Ειδικότερα, όπως ανέφερε η Επιτροπή Λοιμωξιολόγων εισηγήθηκε πως για τις μετακινήσεις στα νησιά από την ερχόμενη Δευτέρα (05/07), απαιτείται για ενήλικες πιστοποιητικό νόσησης ή εμβολιασμού, rapid test 48 ωρών ή PCR 72 ωρών.

Για τους ανήλικους άνω των 12 ετών θα συνίσταται να διενεργείται σελφ τεστ, ενώ οι ανήλικοι κάτω των 12 θα μετακινούνται ελεύθερα.

Ποιοι πολίτες εξαιρούνται από το μέτρο

Εξαιρούνται από το μέτρο η Λευκάδα, η Σαλαμίνα , η Εύβοια καθώς και οι κάτοικοι νησιωτικών περιοχών που μετακινούνται καθημερινά με θαλάσσια ταξί για λόγους εργασίας ή μένουν πολύ κοντά σε πορθμεία που συνδέουν την ηπειρωτική χώρα με κοντινά νησιά. Για τους εν λόγω πολίτες απαιτείται η διενέργεια self test.

Για τις χερσαίες μετακινήσεις η κατάσταση θα επανεκτιμηθεί σύντομα.

Ποιες χώρες αλλάζουν χρώμα στον χάρτη

Ο κος Χαρδαλιάς ανακοίνωσε επίσης τη μεταφορά της Μυκόνου από το «κίτρινο» επίπεδο, στο «πορτοκαλί», λόγω αύξησης του επιδημιολογικού φορτίου.

Στον αντίποδα, οι ενότητες Λάρισας, Ευβοίας, Δυτικής Αττικής, κατεβαίνουν κατηγορία και από το «πορτοκαλί» πηγαίνουν στο «κίτρινο».

 

ΠΗΓΗ


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ