Εμβολιασμοί Pfizer: Θα ζητήσει έγκριση έκτακτης ανάγκης για εμβόλια COVID-19 για παιδιά ηλικίας 5-11 έως το φθινόπωρο


Εμβολιασμοί Pfizer: Το εμβόλιο COFID-19 της Pfizer είναι προς το παρόν εγκεκριμένο για χρήση σε άτομα ηλικίας 12 ετών και άνω. Τα μικρότερα παιδιά θα μπορούσαν να γίνουν επιλέξιμα για εμβόλιο COVID-19 αυτό το φθινόπωρο, σύμφωνα με ανώτατο στέλεχος της Pfizer, το οποίο σημείωσε ότι σχεδιάζει να ζητήσει έγκριση έκτακτης ανάγκης για τη χρήση του εμβολίου του σε παιδιά ηλικίας 5 έως 11 έως τον Σεπτέμβριο ή τον Οκτώβριο.

Η Δρ Alejandra Gurtman, αντιπρόεδρος της κλινικής έρευνας και ανάπτυξης εμβολίων στη Pfizer, εμφανίστηκε μαζί με εκπροσώπους άλλων μεγάλων φαρμακευτικών εταρειών για να μιλήσουν για δεδομένα και χρονοδιαγράμματα πίσω από παιδιατρικές κλινικές δοκιμές την Πέμπτη κατά τη διάρκεια ενός εικονικού συμποσίου του Πανεπιστημίου της Ουάσινγκτον Johns Hopkins.

Το εμβόλιο COFID-19 της Pfizer είναι προς το παρόν εγκεκριμένο για χρήση σε άτομα ηλικίας 12 ετών και άνω.

“Με αυτά τα δεδομένα, αισθανθήκαμε πολύ άνετα να μετακινηθούμε στην ηλικία”, δήλωσε η Gurtman, μιλώντας στις δοκιμές που αφορούσαν συμμετέχοντες ηλικίας 6 μηνών έως 11 ετών.

Οι δοκιμές περιελάμβαναν τη λεγόμενη στρατηγική αποκλιμάκωσης δόσης για τον ασφαλή προσδιορισμό της κατάλληλης δοσολογίας σε κάθε ηλικιακή ομάδα.

Η εταιρεία ανακοίνωσε προηγουμένως ότι επέλεξε χαμηλότερες δόσεις εμβολίου για παιδιά ηλικίας κάτω των 11 ετών από τον όγκο που δόθηκε στους λήπτες εμβολιασμού ηλικίας 12 ετών και άνω.

Για παιδιά ηλικίας 5-11 ετών το εμβόλιο θα δοθεί σε επίπεδο δόσης 10 μικρογραμμαρίων (ug), ενώ εκείνα ηλικίας κάτω των 5 έως 6 μηνών θα λάβουν επίπεδο δόσης 3 ug.

Η Γκούρτμαν είπε ότι η Pfizer ξεκίνησε δοκιμές στα τελευταία στάδια και για τις τρεις ηλικιακές ομάδες, με μελέτες να πραγματοποιούνται στις ΗΠΑ, την Πολωνία, την Ισπανία και τη Φινλανδία. Σημείωσε ότι σχεδιάζει εμβολιασμό 4.500 συμμετεχόντων με δύο δόσεις σε απόσταση 21 ημερών.

“Σχεδιάζουμε την υποβολή άδειας χρήσης έκτακτης ανάγκης για την ηλικιακή ομάδα, δηλαδή από 5 έως 11 ετών, τον Σεπτέμβριο, τον Οκτώβριο του τρέχοντος έτους και η νεότερη ομάδα θα ακολουθήσει σύντομα μετά”, είπε.

Εν τω μεταξύ, η Δρ. Sabine Schynder Ghamloush, διευθύντρια κλινικής ανάπτυξης στη Moderna, δήλωσε ότι η εταιρεία βρίσκεται στο πρώτο μέρος του KidCOVE, της παιδιατρικής δοκιμής της Moderna που περιλαμβάνει περίπου 7.000 παιδιά μεταξύ 6 μηνών και 11 ετών. Η Moderna υπέβαλε αίτηση για επείγουσα έγκριση του εμβολίου COVID-19 μεταξύ των εφήβων στις αρχές του μήνα.

Προς το παρόν, το εμβόλιο δύο δόσεων έχει εγκριθεί για χρήση στις ΗΠΑ για άτομα ηλικίας 18 ετών και άνω.

Η Ghamloush είπε ότι η Moderna διεξάγει μια μελέτη με βάση τη δόση για να δει εάν μια χαμηλότερη δόση θα μπορούσε να είναι αποτελεσματική σε μικρότερα παιδιά.

Η Johnson & Johnson σκοπεύει να πραγματοποιήσει τέσσερις παιδιατρικές κλινικές δοκιμές για τη χρήση του εμβολίου COVID-19 και αναμένει να ξεκινήσει μια δοκιμή σε εφήβους ηλικίας 12-17 το φθινόπωρο του 2021, πριν επεκτείνει τις δοκιμές σε νεότερες ηλικιακές ομάδες, δήλωσε κατά τη διάρκεια της εικονικής εκδήλωσης ο δρ. Macaya Douoguih, MPH, επικεφαλής κλινικής ανάπτυξης και ιατρικών υποθέσεων στο Janssen.

ΠΗΓΗ


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ