Η ζωή μετά από ένα εγκεφαλικό επεισόδιο: Η απώλεια ενός μέρους του εαυτού

Κανείς δεν είναι εντελώς άθικτος από εγκεφαλικό επεισόδιο. Η ζωή δεν είναι δίκαιη, και μερικές φορές, δεν έχει σημασία ότι είστε νέοι ή ότι έχετε υγιείς συνήθειες. Το εγκεφαλικό επεισόδιο ξεσπάει βίαια και  προκαλεί τον κατακερματισμό μας . Οι άνθρωποι που κατάφεραν να επιβιώσουν ανακαλύπτουν στο πετσί τους αυτό το θέμα που μερικές φορές λέμε ελαφρά ότι “υπάρχουν στιγμές που σηματοδοτούν ένα πριν και μετά”.

Μετά από αυτούς τους τύπους επιπτώσεων υψηλής έντασης και συχνά, με σοβαρές συνέπειες, το άτομο αναγκάζεται να ζήσει μονομαχία. Επειδή υπάρχει απώλεια: η απώλεια ενός μέρους του εαυτού μας, ενός τρόπου ζωής , ενός προσώπου, ενός σώματος που ίσως δεν ανταποκρίνεται πλέον με τον ίδιο τρόπο. Είναι σκληρές προσωπικές μάχες που μερικές φορές μας αγγίζουν πολύ στενά. Δεν μπορούμε να ξεχάσουμε, για παράδειγμα, ότι σύμφωνα με στατιστικά στοιχεία, οι εγκεφαλικές εγκεφαλικές αιτίες είναι η κύρια αιτία θανάτου στις γυναίκες. Ομοίως, το εγκεφαλικό επεισόδιο εξακολουθεί να είναι μία από τις κύριες αιτίες μόνιμης αναπηρίας.

Όποιος καταφέρει να επιβιώσει από αυτό πρέπει να περάσει από μια σειρά από στάδια τόσο ευαίσθητα και  βαθιά για να εμφανιστούν τελικά ως νέο πρόσωπο. Κάποιος πιο δυνατός , κάποιος που αγωνίζεται καθημερινά με τις πιθανές συνέπειες που η μοίρα, μερικές φορές άδικη, ειρωνική και σκληρή, ήθελε να τον φέρει. Το πρώτο στάδιο διαρκεί έξι μήνες και ο εγκέφαλος κάνει ό, τι μπορεί. Ο στόχος είναι ζωτικής σημασίας: πρέπει να επαναφέρετε τις κατεστραμμένες νευρικές συνδέσεις. Αργότερα, θα έρθει το στάδιο αποκατάστασης, όπου ο εγκέφαλος πρέπει να συνεχίσει να δημιουργεί συνδέσεις , ευαισθησίες, κινήσεις… Απαιτεί εξωτερική διέγερση και φυσικά, τη θέληση του ασθενούς, το πνεύμα του και την υποστήριξη του περιβάλλοντος.

ΠΗΓΗ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here