Μετακινήσεις: «Γεμίζουν» τα νησιά – Σπεύδουν να ταξιδέψουν πριν τα νέα μέτρα οι πολίτες


Μετακινήσεις: Ιδιαίτερα αυξημένη η κίνηση στα λιμάνια όλης της χώρας, με τους πολίτες να σπεύδουν να ταξιδέψουν προς τα νησιά λίγα 24ωρα πριν τεθούν σε ισχύ τα νέα μέτρα για τις ακτοπλοϊκές μετακινήσεις

Στην περαιτέρω διευκόλυνση όσων έχουν ολοκληρώσει τον εμβολιασμό τους, αλλά παράλληλα και σε ένα «μπλόκο» προς όσους δεν έχουν εμβολιαστεί έτσι ώστε να τους ωθήσει στο να κάνουν το εμβόλιο κατά του κορονοϊού, προχώρησε η κυβέρνηση. Τα νέα μέτρα που γνωστοποιήθηκαν την Πέμπτη (02.07), αναφορικά με τις αλλαγές στις μετακινήσεις από και προς τα νησιά, θα τεθούν σε ισχύ από τη Δευτέρα 5 Ιουλίου και ήδη κάποιοι πολίτες έσπευσαν να ταξιδέψουν για να προλάβουν την… επιβολή τους.

Στα λιμάνια όλης της χώρας η κίνηση είναι ιδιαίτερα αυξημένη. Το γεγονός ότι είμαστε πλέον στη μέση της θερινής περιόδου κι αρκετοί πολίτες ξεκινούν τις διακοπές τους, σε συνδυασμό με τις νέες προϋποθέσεις που θα τεθούν σε ισχύ τα επόμενα 24ωρα, οδήγησε αρκετούς στο να επισπεύσουν το ταξίδι τους προς τους νησιωτικούς προορισμούς, με αποτέλεσμα τις παρακάτω εικόνες στα μεγάλα πορθμεία της χώρας…

Τι ισχύει για τις μετακινήσεις από και προς τα νησιά
  • Από Δευτέρα 5 Ιουλίου για τις μετακινήσεις προς τα νησιά θα απαιτούνται:
    • Για τους ενήλικες:

α) πιστοποιητικό εμβολιασμού ή πιστοποιητικό νόσησης,

β) αρνητικό αποτέλεσμα PCR τις τελευταίες 72 ώρες ή

γ) αρνητικό αποτέλεσμα rapid test τις τελευταίες 48 ώρες.

  • Για ανήλικους 12 έως 17 ετών: οποιοδήποτε τεστ, περιλαμβανομένου του self-test,
  • Ενώ οι ανήλικοι έως 12 ετών ταξιδεύουν ελεύθερα.

Στην επιστροφή από τα νησιά συνιστάται η διενέργεια self-test για όλους όσοι είναι άνω των 12 ετών.

Ποιοι εξαιρούνται – Τι θα γίνει με τις χερσαίες μετακινήσεις

Από το μέτρο εξαιρούνται η Εύβοια, η Λευκάδα και η Σαλαμίνα, καθώς και:

α) όσοι μετακινούνται μεταξύ διαφορετικών νησιωτικών Περιφερειακών Ενοτήτων για λόγους εργασίας σε καθημερινή βάση με διενέργεια εβδομαδιαίου αυτοδιαγνωστικού ελέγχου (self-test), όπως ήδη ισχύει.

β) όσοι μετακινούνται μεταξύ νήσων που βρίσκονται σε πολύ κοντινές αποστάσεις ή σε πορθμεία που συνδέουν την ηπειρωτική χώρα με νήσους κοντινής απόστασης, με διενέργεια εβδομαδιαίου αυτοδιαγνωστικού ελέγχου (self-test) αν πρόκειται για εργαζόμενους, όπως ήδη ισχύει και με διενέργεια αυτοδιαγνωστικού ελέγχου (self-test) πριν την μετακίνηση για τους υπολοίπους.

Επίσης, για τις χερσαίες μετακινήσεις έγινε γνωστό ότι αξιολογούνται από την Κυβέρνηση τα επιδημιολογικά δεδομένα στην ηπειρωτική χώρα και η κατάσταση θα επανεκτιμηθεί τις επόμενες εβδομάδες.


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ