Βελούδινη σούπα με ψητό κουνουπίδι και πουρέ σκόρδου

Συστατικά

1 κεφάλι σκόρδο
4 κ. σούπας ελαιόλαδο
αλάτι, πιπέρι
2 κουνουπίδια κομμένα σε φουντίτσες
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
5 φλ. ζωμός λαχανικών
3 κλωνάρια φρέσκο θυμάρι
1 φύλλο δάφνης
1/2 φλ. κρέμα γάλακτος

Τρόπος μαγειρέματος

Προθέρμανε τον φούρνο στους 220 βαθμούς, τοποθέτησε την σχάρα στην μεσαία θέση και άλειψε λάδι σε ένα ταψί.

Κόψε την κορυφή από το κεφάλι σκόρδου και κλείσ’ το σε ένα κομμάτι αλουμινόχαρτο με αλατοπίπερο και μία κουταλιά λάδι.

Άπλωσε σε μία στρώση τις φουντίτσες κουνουπιδιού στο ταψί και ανακάτεψέ τες με δύο κουταλιές λάδι και αλατοπίπερο.

Βάλε και το σκόρδο στο ταψί και ψήσε για περίπου 35 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν.

Μόλις κρυώσει το σκόρδο, αφαίρεσε τις σκελίδες από την φλούδα, πιέζοντάς τες σαν γρανίτα.
Σε μια κατσαρόλα ζέστανε το υπόλοιπο λάδι σε μέτρια φωτιά και σοτάρισε το κρεμμύδι για τέσσερα λεπτά.

Πρόσθεσε τον ζωμό λαχανικών, το θυμάρι και την δάφνη και μόλις ξεκινήσει ο βρασμός χαμήλωσε την φωτιά και σιγόβρασε για πέντε λεπτά με το καπάκι.

Ρίξε το κουνουπίδι και το σκόρδο στην κατσαρόλα και συνέχισε να βράζεις για άλλα 10 λεπτά.

Με το ραβδομπλέντερ πολτοποίησε τα υλικά στην κατσαρόλα μέχρι να γίνει λείο το μείγμα.

Πρόσθεσε και την κρέμα γάλακτος με έξτρα αλατοπίπερο και συνέχισε να ανακατεύεις για άλλα πέντε λεπτά.

Σέρβιρε όσο είναι η σούπα ζεστή.

ΠΗΓΗ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here