Οικονομικά ευτυχία: Γιατί η οικονομική παιδεία είναι ζωτικής σημασίας για την ευτυχία

Συχνά έχουν καλοπροαίρετους αλλά «κοντόφθαλμους» γονείς που δεν τους επιτρέπουν να γνωρίζουν πώς να διαχειρίζονται τα χρήματά τους.

Όσον αφορά τον οικονομικό αλφαβητισμό, το δημοφιλές ρητό, “Δώστε σε ένα άτομο ένα ψάρι, θα δειπνήσει, θα του διδάξει να ψαρεύει και δε θα πεινάσει ποτέ”, ισχύει πραγματικά. Και, όταν πρόκειται για χρήματα και ευτυχία, τι γίνεται με αυτό το απόσπασμα της Natasha Munson: “Τα χρήματα, όπως τα συναισθήματα, είναι κάτι που πρέπει να ελέγξετε για να διατηρήσετε τη ζωή σας στο σωστό δρόμο”.

Η χρηστή διαχείριση χρημάτων σημαίνει ισχυρή συναισθηματική υγεία

Εάν δεν είστε καλοί στον «χρηματοοικονομικό αλφαβητισμό» και είστε επιρρεπείς σε παρορμητικές δαπάνες, τότε ζείτε μια συναισθηματικά προκλητική ζωή που βρίσκεστε υπό χρόνιο άγχος και δυνητικά αισθάνεστε άθλια.

Στην πραγματικότητα, υπάρχουν σίγουρα περίοδοι κατά τις οποίες είμαστε ανίδεοι για τις οικονομικές επιπτώσεις των δαπανών μας.

Η οικονομική εξυγίανση δεν προϋποθέτει πλούτο

Το κύριο point είναι αυτό: Εάν έχετε την άποψη, “Δεν σκέφτομαι τα χρήματα”, τότε μπορεί να θέσετε σε κίνδυνο την οικονομική σας ασφάλεια, καθώς και τη συναισθηματική σας υγεία. Συχνά όσοι λένε ότι δεν σκέφτονται τα χρήματα, έχουν κάποιον στη ζωή τους να τους υποστηρίζει. Ή από την άλλη, αν έχετε εμμονή με τα χρήματα, αυτό θα σας βάλει επίσης στον αυτοκινητόδρομο προς την “Πόλη του Άγχους”.

Η ισορροπημένη οικονομική συνειδητοποίηση σημαίνει μεγαλύτερη ευτυχία

Εδώ είναι τα points για τη σχέση μεταξύ της οικονομικής συνείδησης και της ευτυχίας:

  1. Όσο λιγότερο άγχος αισθάνεστε για τα χρήματα, τόσο πιο ευτυχισμένοι θα νιώσετε.
  2. Όσο πιο προσεκτικοί είστε με τις δυνατότητές σας για τη χρηματοοικονομική διαχείριση, τόσο λιγότερο ανίκανοι θα νιώσετε όταν πρόκειται να αντιμετωπίσετε οικονομικές πιέσεις και να τις διαχειριστείτε.
  3. Όσο περισσότερο έχετε μια αναπτυξιακή νοοτροπία (για να μάθετε από λάθη και αποτυχίες) όσον αφορά τη διαχείριση των χρημάτων σας, τόσο λιγότερο αρνητικοί θα είστε όταν αντιμετωπίζετε εμπόδια.
  4. Όσο λιγότερο καταναλώνεστε με το ποσό που κερδίζετε σαν να είναι δήλωση της πραγματικής σας αξίας, τόσο περισσότερο θα εκτιμάτε χωρίς όρους.

ΠΗΓΗ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here