Κορωνοϊός Ρωσία: Απορρίπτει ένα νέο lockdown παρά τους θανάτους

Κορωνοϊός Ρωσία: Η αύξηση των λοιμώξεων στη Ρωσία ώθησε τον Πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν αυτήν την εβδομάδα να παροτρύνει για άλλη μια φορά τους Ρώσους να εμβολιαστούν. Η Ρωσία δήλωσε την Παρασκευή ότι δεν θα επιβάλει νέο κλείδωμα παρά το γεγονός ότι ανέφερε αριθμό ρεκόρ θανάτων από κορωνοϊούς για τέταρτη συνεχόμενη ημέρα.

Ένα κυβερνητικό αποτέλεσμα έδειξε 679 θανάτους που σχετίζονται με την πανδημία τις προηγούμενες 24 ώρες, καθώς η Ρωσία αντιμετωπίζει μια αυξανόμενη επιδημία που οφείλεται στην εξαιρετικά μολυσματική παραλλαγή Δέλτα και επιδεινώθηκε από μια καθυστερημένη προσπάθεια εμβολιασμού. Η Ρωσία, η πέμπτη χώρα με τη μεγαλύτερη ζημιά στον κόσμο σε ό,τι αφορά τα συνολικά κρούσματα, αρνήθηκε να επιβάλει πλήρες κλείδωμα από το πρώτο κύμα της πανδημίας πέρυσι.

Συνεχίζει να φιλοξενεί μαζικές εκδηλώσεις, συμπεριλαμβανομένων αγώνων ποδοσφαίρου Euro 2020 στην Αγία Πετρούπολη.

Η αύξηση των λοιμώξεων ώθησε τον Πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν αυτήν την εβδομάδα να παροτρύνει για άλλη μια φορά τους Ρώσους να εμβολιαστούν σε μια ετήσια τηλεοπτική συνάντηση συνάντησης με το έθνος.

Το Κρεμλίνο τόνισε την Παρασκευή ότι ένα νέο κλείδωμα ήταν εκτός έδρας. “Κανείς δεν θέλει κλειδώματα και ναι, δεν είναι προς συζήτηση”, δήλωσε ο εκπρόσωπος του Πούτιν Ντμίτρι Πεσκόφ. “Δεν συζητείται.” Η Αγία Πετρούπολη, η δεύτερη πόλη της Ρωσίας, την Παρασκευή κατέγραψε 101 θανάτους από το ρεκόρ της από νωρίτερα την εβδομάδα των 119.

Οι διοργανωτές δήλωσαν ότι το προημιτελικό Euro 2020 Spain vs Switzerland αργότερα την Παρασκευή θα προχωρήσει παρά τα υψηλά ποσοστά μόλυνσης, μπροστά σε χιλιάδες θεατές.

Ο δήμαρχος της Μόσχας Σεργκέι Σομπιανίν δήλωσε ότι η παραλλαγή Δέλτα αντιπροσωπεύει τώρα το 90% των νέων κρουσμάτων στην πόλη.

Ο Sobyanin διέταξε τα γραφεία να στείλουν στο σπίτι το ένα τρίτο του εργατικού δυναμικού τους, εκτός από τους υπαλλήλους που είχαν εμβολιαστεί, και είπε ότι το 60% των ατόμων που εργάζονται στον κλάδο των υπηρεσιών πρέπει να εμβολιαστούν πλήρως μέχρι τα μέσα Αυγούστου. – «Θέλω να αισθάνομαι ασφαλής» –

Τα εστιατόρια της Μόσχας έχουν πει ότι επιτρέπουν μόνο εσωτερικούς πελάτες που έχουν εμβολιαστεί ή μολυνθεί τους τελευταίους έξι μήνες.

Η διστακτικότητα των εμβολίων υπήρξε τεράστια πρόκληση για τις ρωσικές αρχές, αλλά οι νέοι περιορισμοί φαίνεται να λειτουργούν.

Την Παρασκευή, δημοσιογράφοι του AFP είδαν εκατοντάδες άτομα να περιμένουν σε σημεία εμβολιασμού σε όλη την πόλη πάνω από 12 εκατομμύρια.

«Ήμουν ήδη στην ουρά για περίπου δύο ώρες», είπε η φοιτητής Svetlana Stepereva στο πάρκο Sokolniki στη βορειοανατολική Μόσχα.

Ο 21χρονος είπε ότι ήρθε η ώρα να εμβολιαστεί, επισημαίνοντας τους συνεχώς αυστηρότερους περιορισμούς. «Θέλω να κάνω εμβόλιο και να νιώθω ασφαλής».

Ο Μιχαήλ Σούτοφ, επικεφαλής κλινικής της Μόσχας δήλωσε στο AFP στο πάρκο ότι υπήρξε σαφής αύξηση του αριθμού των ατόμων που ήθελαν να εμβολιαστούν.

«Υπάρχουν σίγουρα περισσότεροι άνθρωποι που θέλουν να εμβολιαστούν για πρώτη φορά», είπε.

Το Κρεμλίνο είχε θέσει ως στόχο τον πλήρη εμβολιασμό του 60% του πληθυσμού της Ρωσίας έως τον Σεπτέμβριο, αλλά παραδέχτηκε αυτήν την εβδομάδα ότι δεν θα ήταν σε θέση να επιτύχει αυτόν τον στόχο, παρόλο που τα δωρεάν εμβόλια ήταν διαθέσιμα από τις αρχές Δεκεμβρίου.

Η Sobyanin αυτή την εβδομάδα κάλεσε τους Μοσχοβίτες να εμβολιάζονται πριν από περισσότερο από έξι μήνες για να πάρουν ένα αναμνηστικό εμβόλιο με το εγχώριο εμβόλιο Sputnik V της χώρας ή το Sputnik Light μιας δόσης.

Η Ρωσία, με 136.565 θανάτους από τον ιό, έχει τον υψηλότερο επίσημο αριθμό από την Covid-19 στην Ευρώπη – ακόμη και επειδή οι αρχές έχουν κατηγορηθεί ότι υποτιμούν τη σοβαρότητα της επιδημίας της χώρας.

ΠΗΓΗ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here