Ρεκόρ Guinness: Ο γηραιότερος άνδρας στον κόσμο δίνει…συμβουλές μακροζωϊας


Ένας πρώην αγρότης ζαχαροκάλαμου από το Πουέρτο Ρίκο επιβεβαιώθηκε ως ο γηραιότερος άνθρωπος στον κόσμο από το βιβλίο των ρεκόρ Guinness λίγες εβδομάδες πριν γιορτάσει τα 113α γενέθλιά του.

Ο Εμίλιο Φλόρες Μαρκές γεννήθηκε στις 8 Αυγούστου του 1908, στην Καρολίνα του Πουέρτο Ρίκο και είναι ο γηραιότερος εν ζωή άντρας, με επιβεβαιωμένη ηλικία 112 χρόνια και 326 ημέρες στις 30 Ιουνίου.

Καθώς μεγάλωνε ο Μάρκες, ο οποίος ήταν δεύτερος από 11 παιδιά, επιφορτίστηκε με πολλές δουλειές του νοικοκυριού και ανέλαβε να φροντίζει τα μικρότερα αδέλφια του.

Βοηθούσε επίσης στο αγρόκτημα ζαχαροκάλαμου του πατέρα του – μαθαίνοντας τη δουλειά από πολύ νωρίς. Σύμφωνα με το δελτίο τύπου από τα ρεκόρ Guinness πότιζε τα φυτά και φόρτωνε ζαχαροκάλαμο σε βαγόνια για μεταφορά.

«Ήμουν ο μεγαλύτερος από τα παιδιά, γι ‘αυτό έκανα τα πάντα. Καθάριζα, φρόντιζα τα αγόρια, έκανα τα πάντα» δήλωσε ο Μάρκες. Με τα χρόνια, συνέχισε να εργάζεται στο αγρόκτημα, το οποίο τελικά έγινε το μέσο βιοπορισμού για την οικογένειά του.

Ο Εμίλιο ήταν παντρεμένος για 75 χρόνια με την Αντρέα Περέζ, μέχρι το θάνατό της το 2010. Απέκτησαν τέσσερα παιδιά, εκ των οποίων τα δύο ζουν ακόμα και έχει 5 εγγόνια και 5 δισέγγονα.

Αυτή τη στιγμή ζει στο Ρίο Πιέδρας του Πουέρτο Ρίκο, όπου τον φροντίζουν τα δύο παιδιά του, η Τίρσα και ο «Μιλίτο».

Σε ηλικία 101 ετών, ο Εμίλιο υποβλήθηκε σε χειρουργική επέμβαση για βηματοδότη. Έντεκα χρόνια αργότερα, έχει σχετικά καλή υγεία για την ηλικία του. Αν και έχει σχεδόν χάσει εντελώς την ακοή του, συνεχίζει να απολαμβάνει τη ζωή.

Ποιό ειναι το μυστικό της μακροζωίας του

Ο «Ντον Μίλο», όπως τον φωνάζουν χαϊδευτικά, πιστεύει ότι, για να ζήσει κάποιος ευτυχισμένος, «πρέπει να έχει αφθονία αγάπης και να ζει τη ζωή του χωρίς θυμό»

«Ο πατέρας μου με μεγάλωσε με αγάπη, με έμαθε να τους αγαπάω όλους. Πάντα έλεγε σε εμένα και τα αδέλφια μου να κάνουμε το καλό, να μοιραζόμαστε τα πάντα με τους άλλους» πρόσθεσε.

Ο κάτοχος του προηγούμενου ρεκόρ Guinness ήταν ο Dumitru Comănescu από τη Ρουμανία. Πέθανε στις 27 Ιουνίου του 2020, σε ηλικία 111 ετών και 219 ημερών.

Μετά το θάνατό του, η επιτροπή των ρεκόρ Guinness World Records άρχισε να εξετάζει την περίπτωση του Μάρκες , ο οποίος γεννήθηκε τρεις μήνες νωρίτερα από τον Comănescu.

Το γηραιότερο εν ζωή άτομο στη Γη είναι η Kane Takana, 118 ετών η οποία ζει σε ένα γηροκομείο στη Φουκουόκα της Ιαπωνίας.

Τον Μάρτιο, ο εγγονός της είπε στο CNN ότι η Takana…βάζει πλώρη για το ρεκόρ του πιο ηλικιωμένου ανθρώπου που έζησε ποτέ, το οποίο κατέχει η Jeanne Louise Calment, μια Γαλλίδα που πέθανε σε ηλικία 122 ετών.


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ