Euro 2020: Ουαλός οπαδός έκανε έρανο για το κοριτσάκι που έκλαιγε μετά τον αποκλεισμό της Γερμανίας


Χιλιάδες ευρώ έχουν συγκεντρώσει οι χρήστες του διαδικτύου για μία μικρή οπαδό των Γερμανών που έκλαψε με λυγμούς οταν η Εθνική της χώρας της αποκλείστηκε από την διοργάνωση του Euro

Το στιγμιότυπο έγινε viral και μετά απο τις αποδοκιμασίες και τα κοροϊδευτικά σχόλια που προκάλεσε στο διαδίκτυο απο τους θερμοκέφαλους οπαδούς της Eθνικής Αγγλίας, προκάλεσε ένα πρωτοφανές κύμα συμπαράστασης. Στόχος του, η καταπολέμηση του bullying.

Σε μία συγκινητική πρωτοβουλία προχώρησε ένας Oυαλός φίλαθλος με σκοπό να δείξει σε ένα κοριτσάκι από τη Γερμανία που πήρε κατάκαρδα τον αποκλεισμό της χώρας της από την Αγγλία ότι «δεν είναι τόσο κακοί όλοι στο Ηνωμένο Βασίλειο».

Στόχος του επίσης όπως λέει να ευαισθητοποιήσει σχετικά με τον εκφοβισμό (bullying) στον κυβερνοχώρο.

Όλα άρχισαν όταν ο τηλεοπτικός φακός «συνέλαβε» ένα κοριτσάκι να κλαίει στην αγκαλιά του μπαμπά του μετά τον αποκλεισμό της Εθνικής Γερμανίας στο παιχνίδι της 29ης Ιουνίου. Στα social media, πολλοί Άγγλοι οπαδοί βρήκαν αστεία αυτή την εικόνα και έσπευσαν να την σχολιάσουν με αρνητικό τρόπο.


Μετά το…κύμα bullying, o Ουαλός φίλαθλος Τζόελ Χιούγκς αποφάσισε να δημιουργήσει έναν έρανο για εκείνη, προκειμένου να συγκεντρώσει χρήματα και να της τα δωρίσει, θέλοντας με αυτόν τον τρόπο να «αποδείξει ότι δεν είναι όλοι φρικτοί στο Ηνωμένο Βασίλειο».

Η πρωτοβουλία του «αγκαλιάστηκε» από πολλούς. Συγκεκριμένα, χιλιάδες άτομα πρόσφεραν χρήματα με αποτέλεσμα να συγκεντρωθεί ένα ποσό 33.200 ευρώ.

«Δεν αντέχω να βλέπω τέτοιου είδους εκφοβισμό στο διαδίκτυο. Σκέφτηκα λοιπόν να κάνω κάτι. Κάτι μικρό. Όχι κάτι που θα άλλαζε τον κόσμο ή θα άλλαζε το μυαλό εκείνων που έγραψαν άσχημα πράγματα για το κοριτσάκι. Αλλά κάτι παρόλα αυτά. Κι αν αυτό σημαίνει ότι με αυτή την κίνηση που κάναμε, βάλαμε ένα χαμόγελο στο πρόσωπο αυτού του κοριτσιού, τότε η δουλειά έγινε» δήλωσε ο εμπνευστής της πρωτοβουλία.

Ακόμη και ο ίδιος εξεπλάγη όταν είδε τόσους ανθρώπους να προσφέρουν. Ο Τζόελ Χιούγκς ελπίζει όπως λέει ότι οι γονείς του μικρού κοριτσιού θα ξοδέψουν τα χρήματα για να είναι χαρούμενο και να ξεχάσει γρήγορα την απογοήτευση που βίωσε στο στάδιο του Γουέμπλεϊ.


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ