Εμμηνόπαυση : Οι παρενέργειες που δημιουργεί στην σεξουαλική ζωή


Μια μελέτη του 2015 στο Journal of Sexual Medicine διαπίστωσε ότι οι μετεμμηνοπαυσιακές γυναίκες, κατά μέσο όρο, εμφάνισαν μεγαλύτερο ποσοστό σεξουαλικής δυσλειτουργίας από τους προεμμηνοπαυσιακούς συνομηλίκους τους. Αυτό συμβαίνει επειδή η εμμηνόπαυση μπορεί να προκαλέσει μια ποικιλία σεξουαλικών παρενεργειών. Διαβάστε παρακάτω για να μάθετε για ορισμένα από τα θέματα που μπορεί να έχετε αρχίσει να αντιμετωπίζετε  ή θα πρέπει να είστε έτοιμοι να αντιμετωπίσετε στο μέλλον.

Μειωμένη επιθυμία
  • Σύμφωνα με τη Βορειοαμερικανική Εταιρεία Εμμηνόπαυσης (NAMS) , τόσο οι άνδρες όσο και οι γυναίκες αντιμετωπίζουν μειωμένη επιθυμία με την ηλικία. Ωστόσο, οι γυναίκες έχουν δύο έως τρεις φορές περισσότερες πιθανότητες να αισθανθούν ότι μειώνεται η σεξουαλική παρόρμηση. Αυτό συμβαίνει επειδή τα επίπεδα των ορμονών των οιστρογόνων μιας γυναίκας αλλάζουν.
  • Είναι σημαντικό να θυμάστε ότι η επιθυμία συνδέεται επίσης στενά με τις πνευματικές και συναισθηματικές πτυχές της ευημερίας σας. Είτε έτσι είτε αλλιώς, εάν αισθάνεστε λιγότερο ενδιαφερόμενοι για το σεξ τώρα που έπληξε την εμμηνόπαυση, ξέρετε ότι δεν είστε μόνοι. Μάθετε περισσότερα για το σεξ και τη γήρανση.
  • Η αλλαγή στα επίπεδα των οιστρογόνων μπορεί επίσης να είναι υπεύθυνη για τη μείωση της φυσικής κολπικής λίπανσης. Η κολπική ξηρότητα ευθύνεται μερικές φορές για πιο οδυνηρό , ή τουλάχιστον πιο άβολο, σεξ.
  • Πολλές γυναίκες ανακουφίζουν χρησιμοποιώντας λιπαντικά over-the-counter (OTC) ή κολπικά ενυδατικά.
  • Ψώνια για λιπαντικά και κολπικά ενυδατικά .

Μειωμένη ευχαρίστηση
  • Για ορισμένες γυναίκες, η ξηρότητα του κόλπου μπορεί να συνδυαστεί με μειωμένη ροή αίματος προς την κλειτορίδα και τον κάτω κόλπο . Αυτό μπορεί να οδηγήσει σε μειωμένη ευαισθησία των ερωτογενών ζωνών σας.
  • Εξαιτίας αυτού, δεν είναι ασυνήθιστο να έχετε λιγότερους οργασμούς ή οργασμούς που είναι λιγότερο έντονοι και χρειάζονται περισσότερη δουλειά για να επιτευχθούν. Και εάν αισθάνεστε λιγότερη ευχαρίστηση με το σεξ , είναι λογικό ότι η επιθυμία σας θα μειωνόταν επίσης.

Επώδυνη διείσδυση

  • Μια άλλη συχνή ανεπιθύμητη ενέργεια της εμμηνόπαυσης είναι η δυσπαρένεια ή οδυνηρή επαφή. Μπορεί να υπάρχουν πολλά ζητήματα που συμβάλλουν σε αυτήν την κατάσταση, συμπεριλαμβανομένης της κολπικής ξηρότητας και της αραίωσης των κολπικών ιστών .
  • Για ορισμένες γυναίκες, αυτό προκαλεί μια γενική αίσθηση δυσφορίας κατά τη συνουσία. Άλλοι βιώνουν σοβαρό πόνο καθώς και πόνο και κάψιμο.
  • H μειωμένη ευχαρίστηση μπορεί να συμβάλει σε μια χαμηλότερη σεξουαλική ορμή, έχει επίσης νόημα ότι η βλάβη περισσότερου πόνου με τη σεξουαλική επαφή μπορεί να οδηγήσει σε αδιαφορία σεξουαλικές συναντήσεις.

Ακολουθεί βίντεο για την εμμηνόπαυση

ΠΗΓΗ


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ