Ηπατίτιδα c : Δείτε πως διαμορφώνει το προσδόκιμο ζωής

Πολλοί άνθρωποι ζουν με τον ιό της ηπατίτιδας C (HCV) χωρίς να γνωρίζουν ότι τον έχουν. Η ηπατίτιδα C, που προκαλείται από HCV, βλάπτει το ήπαρ. Μερικοί άνθρωποι με τον ιό τον καθαρίζουν χωρίς θεραπείαΑυτό ονομάζεται οξεία ηπατίτιδα C. Σπάνια σχετίζεται με απειλητικές για τη ζωή καταστάσεις. Διαβάστε παρακάτω για να μάθετε για τις τελευταίες θεραπείες και προοπτικές για την ηπατίτιδα C. Για να ξέρετε πως να το διαχειριστείτε για εσάς η για άλλους.

Μπορείτε να πεθάνετε από ηπατίτιδα C
 • Οι επιπλοκές από τη θεραπεία της ηπατίτιδας C, συμπεριλαμβανομένης της κίρρωσης (ουλές του ήπατος) και του καρκίνου του ήπατος, μπορεί να είναι θανατηφόρες, αν και ο ίδιος ο HCV είναι σπάνια θανατηφόρος.
 • Σύμφωνα με τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (CDC), τα άτομα που αναπτύσσουν κίρρωση από HCV έχουν 1 έως 4 τοις εκατό πιθανότητα ανάπτυξης καρκίνου του ήπατος και α 5 έως 25 τοις εκατό πιθανότητα εμφάνισης κίρρωσης εντός 20 ετών.
 • Η ηπατική αποζημίωση (επιδείνωση της ηπατικής λειτουργίας) και ηπατική ανεπάρκεια είναι επίσης πιθανές επιπλοκές
 • Η προοπτική και το προσδόκιμο ζωής των ατόμων με χρόνια ηπατίτιδα C εξαρτώνται από το πόσο μεγάλο μέρος του ήπατος τους έχει υποστεί βλάβη. Εξαρτάται επίσης από το πόσο καλά ανταποκρίνεται ένα άτομο στη θεραπεία.
 • Αλλά οι θεραπείες έχουν προχωρήσει αρκετά τα τελευταία χρόνια. Οι προοπτικές είναι συχνά αισιόδοξες, ειδικά με έγκαιρη παρέμβαση.
Η πρόοδος της ηπατίτιδας C καθορίζει τις μακροπρόθεσμες προοπτικές
 • Το CDC εκτιμά ότι πάνω απ ‘το μισό των ατόμων με λοίμωξη HCV θα αναπτύξουν χρόνια ηπατίτιδα C. Η χρόνια ηπατίτιδα C είναι μακροχρόνια και μπορεί να οδηγήσει σε μόνιμη κίρρωση ή καρκίνο του ήπατος
 • Η χρόνια ηπατίτιδα C συνήθως δεν έχει συμπτώματα. Τα άτομα με χρόνια ηπατίτιδα C μπορεί να μην γνωρίζουν καν ότι το έχουν. Αλλά μόλις εμφανιστούν τα συμπτώματα, αυτό σημαίνει ότι η βλάβη στο ήπαρ έχει ήδη ξεκινήσει.

Hepatitis C virus infection medical concept, 3D illustration

Θεραπευτική αγωγή

 • Η χρόνια ηπατίτιδα C είναι συχνά θεραπεύσιμη. Συνήθως περιλαμβάνει τη λήψη ενός συνδυασμού φαρμάκων για τη μείωση του ιικού φορτίου σε μη ανιχνεύσιμα επίπεδα. Αυτά τα φάρμακα λειτουργούν για να αποτρέψουν τον πολλαπλασιασμό του ιού και τελικά να εξοντώσουν τον ιό.
 • Τα φάρμακα για την ηπατίτιδα C αλλάζουν και γίνονται πάντα καλύτερα. Συζητήστε με το γιατρό σας σχετικά με τις τελευταίες θεραπείες για να δείτε αν μπορεί να σας βοηθήσουν.
 • Μετά τη θεραπεία, ο γιατρός σας θα βεβαιωθεί ότι ο ιός έχει εξαφανιστεί. Το να είσαι καθαρός από τον ιό, που ονομάζεται επίσης παρατεταμένη ιολογική απόκριση (SVR), σημαίνει ότι πιθανότατα δεν θα επανέλθει. Ωστόσο, η μόλυνση είναι ακόμα δυνατή.
 • Στις Ηνωμένες Πολιτείες, τα παλαιότερα σχήματα φαρμάκων περιελάμβαναν ένεση ιντερφερόνης και ριμπαβιρίνη, ένα από του στόματος φάρμακο. Τώρα, τα νεότερα από του στόματος φάρμακα που ονομάζονται αντιιικά άμεσης δράσης (DAAs) μπορεί να είναι πιο αποτελεσματικά και καλύτερα ανεκτά.

Ακολουθεί βίντεο για την ηπατίτιδα

ΠΗΓΗ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here