Βρογχίτιδα : Συμβουλές για να την αναχαιτίσετε

Μπορεί να είστε σε θέση να αντιμετωπίσετε μόνη της οξεία βρογχίτιδα χωρίς ιατρική περίθαλψη. Σε πολλές αιτίες, τα συμπτώματα βελτιώνονται εντός δύο εβδομάδων. Είναι σημαντικό να αντιμετωπίσετε τα συμπτώματά σας στο πρώτο σημάδι τους για να εξασφαλίσετε ταχεία ανάρρωση. Με τη σωστή αυτο-φροντίδα, θα πρέπει να μπορείτε να επιστρέφετε γρήγορα. Εάν όμως η βρογχίτιδα επιδεινωθεί και οι πνεύμονές σας ακούγονται συμφορημένοι, ζητήστε ιατρική συμβουλή.

θεραπείες στο σπίτι
  • Είναι δυνατό να αντιμετωπιστεί η οξεία βρογχίτιδα στο σπίτι χρησιμοποιώντας φυσικές θεραπείες. Πολλές από αυτές τις μεθόδους μπορεί να παρέχουν επιπλέον οφέλη για την υγεία.

Ατμός

  • Ο ατμός βοηθά στη διάσπαση της βλέννας, ώστε να μπορείτε να την αποβάλλετε πιο εύκολα. Ο ευκολότερος τρόπος χρήσης ατμού είναι στο μπάνιο ή στο ντους. Κάντε το ντους σας τόσο ζεστό όσο μπορείτε να το χειριστείτε, μπείτε και μετά αναπνέετε βαθιά από το στόμα και τη μύτη σας.
  • Το ζεστό νερό θα βοηθήσει επίσης να χαλαρώσετε τους μυς που μπορεί να είναι τεταμένοι από το βήχα. Μπορείτε επίσης να επισκεφθείτε ένα χαμάμ στο γυμναστήριο ή το σπα, εάν υπάρχει και έχετε αρκετή ενέργεια. Είναι καλύτερο να μην μουλιάζετε σε ένα ζεστό μπάνιο εάν αισθάνεστε άρρωστοι ή δύσπνοια.
  • Μια άλλη επιλογή ατμού είναι να βάζετε ζεστό νερό σε ένα μπολ, να καλύπτετε το κεφάλι σας με μια πετσέτα και να εισπνέετε τον ατμό. Μερικοί άνθρωποι προσθέτουν ένα τρίψιμο ατμού με μέντα στο ζεστό νερό για να βοηθήσουν στην κίνηση της βλέννας. Η μέθοδος του μπολ και της πετσέτας μπορεί να είναι επικίνδυνη, διότι το νερό θα μπορούσε να είναι πιο ζεστό από το προβλεπόμενο, γεγονός που θα μπορούσε να προκαλέσει τον ατμό να κάψει τους αεραγωγούς σας. Μην παραμένετε πάνω από το ζεστό νερό για περισσότερο από ένα ή δύο λεπτά κάθε φορά και μην συνεχίζετε να ζεσταίνετε το νερό.

 Αλατισμένο νερό

  • Το γαργάρισμα θαλασσινού νερού μπορεί να βοηθήσει στη διάσπαση της βλέννας και στη μείωση του πόνου στο λαιμό σας. Διαλύστε ένα κουταλάκι του γλυκού αλάτι σε ένα ποτήρι ζεστό νερό. Πιείτε μικρές ποσότητες θαλασσινού νερού και γαργάρες στο πίσω μέρος του λαιμού σας. Μην καταπιείτε το νερό. Αντ ‘αυτού, φτύστε το στο νεροχύτη. Επαναλάβετε όσο συχνά θέλετε. Στη συνέχεια, μπορεί να θέλετε να ξεπλύνετε το στόμα σας με καθαρό νερό.

 Ύπνος

  • Πάρτε αρκετό ύπνο και αφήστε το σώμα σας να ξεκουραστεί. Μπορεί να είναι δύσκολο να κοιμηθείτε ήσυχα ενώ καταπολεμάτε βήχα, αλλά προσέξτε να αποφύγετε οποιαδήποτε περιττή δραστηριότητα. Είναι κατά τη διάρκεια των βαθιών σταδίων του ύπνου που επιδιορθώνετε και ενισχύετε τη λειτουργία του ανοσοποιητικού, ώστε το σώμα σας να μπορεί να καταπολεμήσει καλύτερα τη φλεγμονή.

Ακολουθεί βίντεο για την Βρογχίτιδα

ΠΗΓΗ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here