Κερατίνη : Τα οφέλη της στα νύχια


Τα νύχια σας είναι κατασκευασμένα από κερατίνη. Η κερατίνη είναι ένας τύπος πρωτεΐνης που σχηματίζει τα κύτταρα που αποτελούν τον ιστό στα νύχια και σε άλλα μέρη του σώματός σας. Η κερατίνη παίζει σημαντικό ρόλο στην υγεία των νυχιών. Προστατεύει τα νύχια από ζημιές κάνοντάς τα ισχυρά και ανθεκτικά. Η κερατίνη σχηματίζει επίσης τα κύτταρα των μαλλιών και του δέρματος σας. Σχηματίζει επίσης κύτταρα που αποτελούν βασικό μέρος πολλών αδένων και ευθυγραμμίζουν τα εσωτερικά όργανα.

Τα ορατά νύχια σας είναι νεκρά
  • Τα νύχια αρχίζουν να αναπτύσσονται κάτω από το δέρμα σας. Καθώς αναπτύσσονται νέα κύτταρα, σπρώχνουν τα παλιά στο δέρμα σας. Το μέρος που μπορείτε να δείτε αποτελείται από νεκρά κύτταρα . Γι ‘αυτό δεν βλάπτει να κόψεις τα νύχια σου
 Αλλά χρειάζονται ροή αίματος για να μεγαλώσουν και να δημιουργήσουν το «καρφί»
  • Μικρά αιμοφόρα αγγεία, που ονομάζονται τριχοειδή αγγεία , κάθονται κάτω από το κρεβάτι των νυχιών. Το αίμα που ρέει μέσω των τριχοειδών βοηθά τα νύχια να αναπτυχθούν και τους δίνει το ροζ χρώμα τους .
Τα νύχια έχουν αίσθηση ,είδος
  • Τα νύχια που μπορείτε να δείτε είναι νεκρά και δεν έχουν καμία αίσθηση. Ωστόσο, ένα στρώμα του δέρματος κάτω από τα νύχια, που ονομάζεται χόριο , έχει αισθητήρια νεύραΑξιόπιστη πηγή. Αυτά στέλνουν ένα σήμα στον εγκέφαλό σας όταν ασκείται πίεση στα νύχια σας.

  • Και τα νύχια μεγαλώνουν 1,5 χιλιοστά κάθε μήνα. Αυτές είναι οι μέσες τιμές για υγιείς ενήλικες. Είτε λαμβάνετε σωστή διατροφή και πόσο καλά φροντίζετε τα νύχια σας μπορεί να επηρεάσει τον ρυθμό ανάπτυξης .
Τα νύχια σας σταματούν να μεγαλώνουν όταν πεθάνετε
  • Αν και ο μύθος για τα νύχια που μεγαλώνουν μετά το θάνατο δεν είναι αληθινός , υπάρχει ένας λόγος που υπάρχει. Αφού πεθάνει κάποιος, το δέρμα του αφυδατώνεται και συρρικνώνεται, καθιστώντας το σαν να μεγαλώνουν τα νύχια τους.

Ακολουθεί βίντεο για την Κερατίνη

ΠΗΓΗ


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ