25 Ιουλίου 2021

Περίοδος σεξ : Δείτε τις πιθανότητες εγκυμοσύνης

Αν προσπαθείτε να μείνετε έγκυος (ή προσπαθεί να μην να μείνετε έγκυος), η παρακολούθηση του κύκλου σας είναι σημαντική. Θα σας βοηθήσει να παρακολουθείτε τις πιο εύφορες μέρες που μπορείτε να συλλάβετε πιο εύκολα. Ένας κοινός μύθος γονιμότητας είναι ότι μια γυναίκα δεν μπορεί να μείνει έγκυος όταν είναι στην περίοδο της. Ενώ οι πιθανότητες για εγκυμοσύνη είναι χαμηλότερες τις ημέρες που βρίσκεστε στην περίοδό σας, δεν είναι μηδενικές.

Να τι πρέπει να γνωρίζετε για τη γονιμότητα και να κάνετε σεξ κατά την περίοδο.

 • Η ικανότητα σύλληψης είναι θαυματουργή. Απαιτεί τη συνάντηση του σπέρματος ενός αρσενικού με το αυγό μιας γυναίκας. Μόλις η ωοθήκη μιας γυναίκας απελευθερώσει ένα αυγό, το αυγό ζει μόνο μεταξύ 12 και 24 ωρών. Το αρσενικό σπέρμα μπορεί να ζήσει για περίπου τρεις ημέρες.
 • Ο τυπικός γυναικείος κύκλος είναι 28 ημέρες. Η πρώτη ημέρα είναι όταν ξεκινά την περίοδο της. Μια γυναίκα συνήθως ωορρηξεί περίπου την 14η ημέρα (αλλά μπορεί να είναι περίπου τις ημέρες 12, 13 ή 14).
Πώς μπορεί μια γυναίκα να μείνει έγκυος κατά την περίοδο
 • Είναι εύκολο να κάνουμε λάθος κολπική αιμορραγία για την αρχή μιας περιόδου. Είναι πιθανό να αιμορραγείτε κατά τη διάρκεια της ωορρηξίας όταν είστε πιο γόνιμοι. Αυτό θα μπορούσε εύκολα να γίνει λάθος για μια περίοδο. Το σεξ χωρίς προφυλάξεις αυτή τη στιγμή αυξάνει δραματικά τις πιθανότητες να μείνετε έγκυος.
 • Για τη μέση γυναίκα, ο κύκλος ωορρηξίας κυμαίνεται μεταξύ 28 και 30 ημερών. Αυτό σημαίνει ότι εάν κάνετε σεξ ενώ βρίσκεστε κατά τη διάρκεια της περιόδου σας, πιθανότατα δεν θα έχετε ωορρηξία μέχρι αρκετές ημέρες αργότερα.
 • Αλλά οι γυναίκες με μικρότερο κύκλο δεν θα είχαν τον ίδιο χρόνο μεταξύ της περιόδου και της ωορρηξίας.
 • Ένα άλλο ζήτημα είναι ότι το σπέρμα ενός άνδρα μπορεί να ζήσει μέσα σε μια γυναίκα για έως και 72 ώρες μετά την εκσπερμάτωση. Προς το τέλος της περιόδου σας, οι πιθανότητές σας να μείνετε έγκυος θα αυξηθούν.
 • Εάν είστε περίεργοι για τα μοτίβα ωορρηξίας σας, μπορείτε να παρακολουθείτε τον αριθμό των ημερών μεταξύ των περιόδων σας. Αυτό περιλαμβάνει όταν ξεκινάτε την περίοδό σας και, στη συνέχεια, όταν ξεκινάτε ξανά την περίοδό σας.
 • Πάνω από αρκετούς μήνες, μπορείτε να προσδιορίσετε ένα μοτίβο για να προσδιορίσετε περίπου πότε συμβαίνει ο κύκλος ωορρηξίας σας.

Πως μπορεί να μείνει έγκυος μία γυναίκα κατά την περίοδο
 • Η πιθανότητα μιας γυναίκας να μείνει έγκυος μπορεί να αυξηθεί και να πέσει καθ ‘όλη τη διάρκεια του κύκλου της ωορρηξίας. Ενώ ο μέσος μηνιαίος κύκλος των γυναικών μπορεί να είναι 29 ημέρες, άλλοι μπορεί να έχουν έναν κύκλο που κυμαίνεται από 20 έως 40 ημέρες ή περισσότερο.
 • Η πιθανότητα μια γυναίκα να μείνει έγκυος μία έως δύο ημέρες μετά την έναρξη της αιμορραγίας είναι σχεδόν μηδενική. Αλλά η πιθανότητα αρχίζει να αυξάνεται ξανά με κάθε διαδοχική ημέρα, παρόλο που εξακολουθεί να αιμορραγεί.
 • Περίπου 13η ημέρα μετά την έναρξη της περιόδου της, η πιθανότητα εγκυμοσύνης της είναι περίπου 9 τοις εκατό.
 • Αν και αυτοί οι αριθμοί μπορεί να είναι χαμηλοί, αυτό δεν σημαίνει ότι μια γυναίκα μπορεί ποτέ να είναι 100% σίγουρη ότι δεν θα μείνει έγκυος κατά την περίοδο.

Ακολουθεί βίντεο για το σεξ στην περίοδο

ΠΗΓΗ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here