Κορονοϊός: Ανοίγουν οι εμβολιασμοί για τους 15-17


Κορονοϊός: Ανοίγουν οι εμβολιασμοί για τους 15-17

«Τα εμβόλια mRNA θα χρησιμοποιηθούν για τους εφήβους. Η πρώτη χώρα που άρχισε τον εμβολιασμό των παιδιών ηλικίας άνω των 12 ετών ήταν ο Καναδάς. Η Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών αποφάσισε τον εθελοντικό εμβολιασμό εφήβων 15 έως 17 ετών», έκανε γνωστό η Μαρία Θεοδωρίδου στην ενημέρωση του υπουργείου Υγείας το απόγευμα της Δευτέρας.

«Είναι λάθος να αφήνει κάποιος τη δεύτερη δόση για μετά τις διακοπές. Θα πρέπει να τηρούνται τα μέτρα προστασίας: μάσκες, αποστάσεις και κανόνες υγιεινής. Προσοχή! Προσοχή!», τόνισε μεταξύ άλλων η κα Θεοδωρίδου για να συμπληρώσει ότι:

«Οι έφηβοι μεταδίδουν τον ιό ευκολότερα γι’ αυτό κι έχουν παρατηρηθεί εξάρσεις που συνδέονται με τις εξωσχολικές δραστηριότητες των εφήβων».

Μετάλλαξη «Δ»: «Και τα 4 διαθέσιμα εμβόλια είναι αποτελεσματικά σε υψηλό ποσοστό»
Το καλοκαίρι επισκιάζεται από την απειλητική μετάλλαξη «Δ», που φέρνει αλλαγή των δεδομένων, ανέφερε η πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών. Ως προς την βαρύτητα της νόσου, είναι ακόμα νωρίς να πούμε αν είναι ήπια ή όχι. Το σίγουρο είναι ότι είναι πιο μεταδοτική, δήλωσε.

Σχετικά με την προστασία από την μετάλλαξη «Δ», τόνισε ότι και τα 4 διαθέσιμα εμβόλια είναι αποτελεσματικά σε υψηλό ποσοστό. Η προστασία με μία δόση είναι μόνο 33% και άρα είναι σημαντικό να γίνουν και οι δύο δόσεις είπε η κ. Θεοδωρίδου, τονίζοντας παράλληλα ότι πρέπει να τηρούνται και τα μέτρα προστασίας. Ο πληθυσμός που παραμένει ανεμβολίαστος, είναι άτομα κάτω των 18 ετών. Τα παιδιά και οι έφηβοι έχουν μικρό, αλλά υπαρκτό κίνδυνο νόσησης.

Η κ. Θεοδωρίδου έκανε ιδιαίτερη αναφορά στα υποκείμενα νοσήματα στα παιδιά, λέγοντας ότι ο εμβολιασμός θα πρόσφερε προστασία στα παιδιά με υποκείμενα νοσήματα. Με τον εμβολιασμό των εφήβων, είπε, υπάρχει και η προστασία μεγαλύτερης ηλικίας, που για κάποιο λόγο δεν εμβολιάστηκαν. Τα εμβόλια που θα χρησιμοποιηθούν, είναι τα mRNA.

Στην Ευρώπη κάθε κράτος διαμορφώνει την δική του στρατηγική για τον εμβολιασμό παιδιών και εφήβων. Το κυρίαρχο θέμα ελέγχου, είναι περιστατικά περικαρδίτιδας – και σε 6 εκ. εμβολιασμών, έχουν καταγραφεί 250 ήπιες περιπτώσεις περικαρδίτιδας, κάτι που δεν αναιρεί το όφελος των εμβολιασμών.

Εμβολιασμός Εφήβων: Στις 13 Ιουλίου ανοίγει η πλατφόρμα για τους 15 ως 17 ετών

Στη διάρκεια της ενημέρωσης για την πορεία του Σχεδίου «Ελευθερία», ο Γενικός Γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, Μάριος Θεμιστοκλέους, ενημέρωσε για το πώς και πότε θα μπορούν να κλείσουν ραντεβού οι έφηβοι από 15 ως 17 ετών που επιτρέπεται να κάνουν το εμβόλιο.

Σύμφωνα με τον κ. Θεμιστοκλέους το ραντεβού θα κλείνεται με γονική συναίνεση, ενώ όπως έγινε γνωστό η πλατφόρμα θα ανοίξει στις 13 Ιουλίου για τους γεννημένους το 2006.

Σημειώνεται ότι το απόγευμα της Δευτέρας, ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε 801 νέες μολύνσεις στη χώρα μας.

Υπενθυμίζεται ότι νωρίτερα σήμερα, οΚυριάκος Μητσοτάκης έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου για τη διασπορά της μετάλλαξης Δέλτα και έστειλε νέο μήνυμα υπέρ των εμβολιασμών κατά την ευρεία σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο Μέγαρο Μαξίμου με τη συμμετοχή των περιφερειαρχών, με αντικείμενο την πορεία των εμβολιασμών.


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ