Αποτελέσματα Πανελληνίων 2021: Με SMS οι βαθμοί – Πότε κλείνουν οι εγγραφές στην πλατφόρμα


Μέχρι και αύριο, Τρίτη 6 Ιουλίου 2021, θα μπορούν οι υποψήφιοι των φετινών Πανελλήνιων εξετάσεων να καταχωρίσουν και να επιβεβαιώσουν το κινητό τους τηλέφωνο στη σελίδα του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων smsresults.minedu.gov.gr, μέσω της Ενιαίας Ψηφιακής Πύλης Δημόσιας Διοίκησης gov.gr, προκειμένου να ενημερωθούν με γραπτό μηνύμα SMS στο κινητό τους για τη βαθμολογία τους, καθώς και τη σχολή ή το τμήμα εισαγωγής τους.

Συγκεκριμένα, η ειδική εφαρμογή smsresults.minedu.gov.gr είναι διαθέσιμη από την Παρασκευή 2 Ιουλίου έως και την Τρίτη 6 Ιουλίου. Η εφαρμογή αναπτύχθηκε από το Εθνικό Δίκτυο Υποδομών Τεχνολογίας και Έρευνας – ΕΔΥΤΕ Α.Ε. (GRNET), Φορέα του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης, σε συνεργασία με τη Γενική Διεύθυνση Ψηφιακών Συστημάτων, Υποδομών και Εξετάσεων του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων, στο πλαίσιο του Ψηφιακού Μετασχηματισμού της Εκπαίδευσης.

Με τη δυνατότητα αυτή που παρέχεται πλέον στους νέους, προωθούνται περαιτέρω οι στόχοι του ψηφιακού μετασχηματισμού, μέσω του επανασχεδιασμού εκπαιδευτικών υπηρεσιών που έχουν στο επίκεντρο την άμεση εξυπηρέτηση του πολίτη.

Σημειώνεται ότι η δυνατότητα λήψης των αποτελεσμάτων μέσω μηνύματος SMS στο κινητό τηλέφωνο λειτουργεί ανεξάρτητα από την ανάρτηση των αποτελεσμάτων στις σχολικές μονάδες, η οποία θα πραγματοποιηθεί και φέτος κανονικά, αλλά και την εφαρμογή του ΥΠΑΙΘ results.it.minedu.gov.gr από όπου οι υποψήφιοι, πληκτρολογώντας τον οκταψήφιο κωδικό τους και το αρχικό γράμμα από το επώνυμο, το όνομα, το πατρώνυμο και το μητρώνυμο, με κεφαλαίους ελληνικούς χαρακτήρες, θα μπορούν να ενημερωθούν αναλυτικά τόσο για τη βαθμολογία τους και για τη σχολή ή το τμήμα εισαγωγής τους.

Πότε ανακοινώνονται οι βαθμοί

Υπενθυμίζεται ότι σύμφωνα με έγγραφο που εστάλη από το Υπουργείο Παιδείας την περασμένη εβδομάδα οι βαθμολογίες θα ανακοινωθούν την Παρασκευή 9 Ιουλίου.

ΠΗΓΗ


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ