Διαβήτης Διατροφή: Τα καλύτερα “Superfoods” για τον διαβήτη [vid]

Το “Superfood” είναι ένας όρος που χρησιμοποιείται από πολλές εταιρείες τροφίμων και ποτών ως τρόπος προώθησης των προϊόντων, που πιστεύεται ότι έχουν σημαντικά οφέλη για την υγεία. Ωστόσο, δεν υπάρχει επίσημος ορισμός από την Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA). Η λίστα των παρακάτω τροφών είναι πλούσια σε βιταμίνες, μέταλλα, αντιοξειδωτικά και φυτικές ίνες που είναι καλές για τη γενική υγεία και μπορεί επίσης να βοηθήσουν στην πρόληψη ασθενειών, συμπεριλαμβανομένου του διαβήτη.

  • Φασόλια

Τα φασόλια είναι γεμάτα με βιταμίνες και μέταλλα όπως μαγνήσιο και κάλιο. Είναι επίσης πολύ πλούσιες σε φυτικές ίνες. Περιέχουν υδατάνθρακες, αλλά ½ φλιτζάνι παρέχει επίσης τόση πρωτεΐνη όσο μια ουγγιά κρέατος χωρίς τα κορεσμένα λιπαρά. Για να εξοικονομήσετε χρόνο μπορείτε να χρησιμοποιήσετε κονσερβοποιημένα φασόλια, αλλά φροντίστε να τα στραγγίξετε και να τα ξεπλύνετε για να απαλλαγείτε από όσο το δυνατόν περισσότερο αλάτι.

  • Σκούρα πράσινα φυλλώδη λαχανικά

Τα σκούρα πράσινα φυλλώδη λαχανικά είναι πλούσιες πηγές βιταμινών και μετάλλων, όπως βιταμινών Α, C, E και K, σιδήρου, ασβεστίου και καλίου. Δοκιμάστε να προσθέσετε σκούρα φυλλώδη λαχανικά σε σαλάτες, σούπες και στιφάδο.

  • Εσπεριδοειδή

Γκρέιπφρουτ, πορτοκάλια, λεμόνια και λάιμ σας παρέχουν σημαντικό μέρος της ημερήσιας ανάγκης σε φυτικές ίνες, βιταμίνη C, φυλλικό οξύ και κάλιο.

  • Γλυκοπατάτες

Ένα αμυλούχο λαχανικό γεμάτο βιταμίνη Α και φυτικές ίνες. Είναι επίσης μια καλή πηγή βιταμίνης C και καλίου. Θέλετε κάτι γλυκό; Δοκιμάστε μια ψητή γλυκοπατάτα και πασπαλίστε κανέλα από πάνω.

  • Μούρα

Είναι γεμάτα με αντιοξειδωτικά, βιταμίνες και φυτικές ίνες. Τα μούρα είναι επίσης μια εξαιρετική επιλογή όταν θέλετε να φάτε κάτι γλυκό και παρέχουν επιπλέον βιταμίνη C, βιταμίνη Κ, μαγγάνιο, κάλιο και φυτικές ίνες.

  • Ντομάτες

Τα καλά νέα είναι ότι όπως κι αν σας αρέσει να τρώτε τις ντομάτες, ωμές, ψητές ή σε σάλτσα, είναι γεμάτες ζωτικά θρεπτικά συστατικά όπως βιταμίνη C, βιταμίνη Ε και κάλιο.

  • Ψάρια πλούσια σε λιπαρά οξέα, ωμέγα-3

Τα λιπαρά ωμέγα-3 μπορούν να βοηθήσουν στη μείωση του κινδύνου καρδιακών παθήσεων και φλεγμονών. Τα ψάρια με υψηλή περιεκτικότητα σε αυτά τα υγιή λίπη αναφέρονται μερικές φορές ως “λιπαρά ψάρια”. Ο σολομός είναι το δημοφιλέστερο ψάρι σε αυτήν την κατηγορία. Άλλα ψάρια με υψηλή περιεκτικότητα σε ωμέγα-3 είναι η ρέγγα, οι σαρδέλες, το σκουμπρί και η πέστροφα. Επιλέξτε ψάρια που ψήνονται στη σχάρα για να αποφύγετε τους υδατάνθρακες και τις επιπλέον θερμίδες. Τα πρότυπα ιατρικής περίθαλψης της American Diabetes Association in Diabetes συνιστούν την κατανάλωση ψαριών (κυρίως λιπαρών ψαριών) δύο φορές την εβδομάδα για άτομα με διαβήτη.

Ακολουθεί σχετικό βίντεο:

ΠΗΓΗ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here