Απάτη με «εμβόλια» στην Ινδία : Έστηναν εμβολιαστικά κέντρα και χορηγούσαν αλατόνερο


Σύμφωνα με τις αρχές της Ινδίας, τουλάχιστον 12 τέτοια εμβολιαστικά κέντρα είχαν στηθεί γύρω από την οικονομική ζώνη της Βομβάης.

Μια αδιανόητη απάτη στήθηκε στην Ινδία με θύματα χιλιάδες Ινδούς πολίτες, καθώς κύκλωμα παρίστανε πως χορηγούσε εμβόλια έναντι του κορονοϊού, ενώ στην πραγματικότητα τους έκανε ενέσεις με αλατόνερο.

Σύμφωνα με τις ινδικές αρχές, τουλάχιστον 12 τέτοια εμβολιαστικά κέντρα είχαν στηθεί γύρω από την οικονομική ζώνη της Βομβάης, στην πολιτεία Μαχαράστρα, δήλωσε ο υπεύθυνος της αστυνομίας της Ινδίας.

«Χρησιμοποιούσαν αλατισμένο νερό, το οποίο και χορηγούσαν με ένεση» συνέχισε ο αξιωματικός της αστυνομίας, που εξήγησε πως το μοτίβο ήταν το ίδιο σε όλα τα παράνομα εμβολιαστικά κέντρα της Ινδίας. Υπολογίζεται πως περίπου 2.500 πολίτες έλαβαν το ψεύτικο εμβόλιο στην Ινδία, ενώ οι ενορχηστρωτές της απάτης αποκόμισαν συνολικά 28.000 δολάρια.

Μεταξύ των συλληφθέντων, οι αρχές της Ινδίας συνέλαβαν και γιατρούς που εκμεταλλεύονταν τη θέση τους σε νοσοκομείο προκειμένου να παράγουν πλαστά πιστοποιητικά εμβολιασμού, αλλά και να προμηθεύονται φιαλίδια και σύριγγες.

Έως τώρα, 14 άτομα έχουν συλληφθεί με την κατηγορία της απάτης και της απόπειρας ανθρωποκτονίας και σύστασης εγκληματικής οργάνωσης.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ