Προ των πυλών ο εμβολιασμός των εφήβων: Πότε ανοίγει η πλατφόρμα, ποια εμβόλια θα χρησιμοποιηθούν


Ο εθελοντικός εμβολιασμός των εφήβων είναι γεγονός καθώς όπως ανακοινώθηκε χθες στις 13 Ιουλίου ανοίγει η πλατφόρμα για το κλείσιμο των ραντεβού.

Υπό τη «σκιά» της μετάλλαξης Δέλτα, το απόγευμα της Δευτέρας ανακοινώθηκε ότι στις 13 Ιουλίου ανοίγει η πλατφόρμα για τον εθελοντικό εμβολιασμό των εφήβων ηλικίας 15 έως 17 ετών.

«Η Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών λαμβάνοντας υπόψη τα δεδομένα, διατυπώνει τη θετική της γνώμη για τον εθελοντικό εμβολιασμό των εφήβων ηλικίας 15-17 ετών, υπογραμμίζοντας την ανάγκη της γονεϊκής συναίνεσης μετά από ενημέρωση. Παράλληλα, θα παρακολουθεί και θα επικαιροποιεί όποιο θέμα ανακύπτει σχετικά με τον εμβολιασμό. Πιστεύουμε ότι ο εμβολιασμός των εφήβων είναι ένα ασφαλές βήμα προς την κανονικότητα της εκπαίδευσης και της κοινωνικής ζωής. Είναι κάτι το οποίο θα επαναφέρει έτσι τη χαρά στους νέους που τόσο ταλαιπωρήθηκαν από την επιδημία της Covid», ανέφερε μεταξύ άλλων η Μαρία Θεοδωρίδου στην καθιερωμένη ενημέρωση του υπουργείου Υγείας, τονίζοντας παράλληλα ότι «το καλοκαίρι που ζούμε επισκιάζεται από την απειλητική μετάλλαξη Δ του κορονοϊού, που επέφερε μία αλλαγή των δεδομένων και υπαγορεύει μία ταχεία αναπροσαρμογή των σχεδίων και των αποφάσεών μας.

Ποια εμβόλια θα χρησιμοποιηθούν

Στη συνέχεια ο Μάριος Θεμιστοκλέους προχώρησε σε διευκρινίσεις, επιισημαίνοντας μεταξύ άλλων ότι η πλατφόρμα θα ανοίξει στις 13 Ιουλίου.

«Σε συνέχεια των όσων έχει πει η κυρία Θεοδωρίδου σχετικά με τον εμβολιασμό των εφήβων για τις ηλικίες 15-17, δηλαδή για τα παιδιά που έχουν γεννηθεί πριν την 1/1/2006, η πλατφόρμα για να μπορούν να κλείσουν ραντεβού θα ανοίξει για την επόμενη εβδομάδα και την ερχόμενη Δευτέρα στην ενημέρωση θα δώσουμε οδηγίες πώς θα κλείνεται το ραντεβού και πώς θα εξασφαλιστεί η συναίνεση των γονέων και κηδεμόνων», τόνισε.

Σημειώνεται ότι τα εμβόλια που θα χρησιμοποιηθούν για τις συγκεκριμένες ηλικιακές ομάδες είναι τα mRNA, καθώς σύμφωνα με μελέτες είναι και πιο αποτελεσματικά σε παιδιά και εφήβους απ’ ότι σε ενήλικες, σε ποσοστό που αγγίζει και το 100%.

Παπαιωάννου στο Newsbomb: «Προς τη σωστή κατεύθυνση ο εμβολιασμός των 15-17

Ο επεμβατικός καρδιολόγος και διευθυντής της Β΄ Καρδιολογικής Κλινικής του Ναυτικού Νοσοκομείου Αθηνών, Σπύρος Παπαϊωάννου, μιλώντας στο Newsbomb.gr, τόνισε, πως η μόνη άμυνα την δεδομένη στιγμή είναι ο καθολικός και πλήρης εμβολιασμός, συμπεριλαμβανομένου και των εφήβων, απέναντι στην μετάλλαξη Δέλτα.

Ερωτηθείς για το αν είναι προς την σωστή κατεύθυνση η απόφαση για εθελοντικό εμβολιασμών των 15-17 ετών, ο κ. Παπαϊωάννου απάντησε ότι «είναι προς την σωστή κατεύθυνση και ίσως θα πρέπει, ειδικά για κάποιες ομάδες του πληθυσμού, να γίνει υποχρεωτικός», αναφέροντας τα παραδείγματα των υγειονομικών και των εκπαιδευτικών.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ