Κικίλιας: Θεωρούμε ότι δεν θα έχουμε οριζόντιο lockdown, μπορεί όμως να έρθουν τοπικά μέτρα


Για το ενδεχόμενο ενός οριζόντιου lockdown, την λήψη τοπικών μέτρων και τον στόχο της ανοσίας μέχρι το τέλος καλοκαιριού μίλησε ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας

Την εκτίμηση ότι «με τους αριθμούς των εμβολιασμένων που έχουμε θεωρούμε ότι δεν θα έρθουν τα γενικευμένα μέτρα» έκανε το πρωί της Τρίτης ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας.

Ο ίδιος, όμως, εξήγησε ότι «τοπικά μπορεί να έρθουν μέτρα με σεβασμό στους εργαζομένους που έχουν την αγωνία τους».

Όπως τόνισε, μιλώντας στον ΣΚΑΪ, «από τον ρυθμό των εμβολιασμών εξαρτάται η ένταση, η δύναμη της σφοδρότητας του νέου κύματος κορονοϊού».

Σε κάθε περίπτωση εξήγησε ότι «δεν είναι εύκολο να κλείσει κανείς έναν διακόπτη για μια κοινωνική ή οικονομική δραστηριότητα».

Αποκάλυψε, δε, ότι τη Δευτέρα κλείστηκαν 56.000 νέα ραντεβού για πρώτη δόση εμβολιασμού «και είχαμε αρκετό καιρό να δούμε τέτοια νούμερα» διευκρινίζοντας ότι τα 13.500 ήταν από νέους 18-24

Αναφερόμενος στα επόμενα βήματα της επιχείρησης «Ελευθερία» αρχικά παρατήρησε ότι «μετά από μια έντονη προσπάθεια υπάρχει λογικά μια κάμψη γιατί πρέπει να πείσουμε τους πολίτες που έχουν αμφιβολίες».

«Θα προσπαθήσουμε να κρατήσουμε τα νούμερα ψηλά» τόνισε ο Βασίλης Κικίλιας εξηγώντας ότι «δίνουμε το δικαίωμα σε δήμαρχους, κοινοτάρχες, παπάδες με μια λίστα να πάμε με κινητές μονάδες υγείας να πάμε να εμβολιάσουμε εκεί. Θα πάμε παντού», μια διαδικασία που ξεκίνα σήμερα, Τρίτη, από την Κρήτη.

Όπως είπε «υπάρχει ένας μικρός πυρήνας αντιεμβολιαστών και μια ομάδα πολιτών που είχε αναβάλει τον εμβολιασμό της και έχουμε υποχρέωση σε συνεργασία με την τοπική αυτοδιοίκηση να φτάσουμε κοντά τους και να λυγίσουμε κάθε επιφύλαξη που μπορεί να υπάρχει».

Καταφερόμενος κατά της αντιπολίτευσης είπε, δε, πως «αυτοί που κυκλοφορούν στη δημόσια σφαίρα και ψαρεύουν σε θολά νερά κάνουν ζημία».

Σύμφωνα με τον ίδιο «το 70% των εμβολιασμένων επί των ενηλίκων είναι εφικτός στόχος μέχρι το τέλος του καλοκαιριού αν υπολογίσει κανείς και σε όσους έχουν νοσήσει και έχουν αντισώματα».

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ