Παναγιωτόπουλος: Να εμβολιαστούν όλοι άμεσα – Μην περιμένει κανείς τον Σεπτέμβριο

Έκκληση προς τους πολίτες να εμβολιαστούν άμεσα έκανε ο καθηγητής Δημόσιας Υγείας και μέλος της Επιτροπής των Εμπειρογνωμόνων Τάκης Παναγιωτόπουλος, τονίζοντας πως κανείς δεν πρέπει να περιμένει έως τον Σεπτέμβριο.

Να πέσουν οι τόνοι και να εξαντληθούν τα επιχειρήματα υπέρ των εμβολιασμών πρότεινε ο καθηγητής Δημόσιας Υγείας και μέλος της Επιτροπής των Εμπειρογνωμόνων Τάκης Παναγιωτόπουλος προειδοποιώντας για τον κίνδυνο η πόλωση να μετατρέψει «διστακτικούς» σε «αρνητές».

Μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ και την εκπομπή «Σήμερα» τόνισε ότι σε θέματα δημόσιας υγείας δεν αποδίδουν ο στιγματισμός, οι κατηγορίες και η ένταση.

Αντίθετα πρόσθεσε να εξαντληθεί η συζήτηση και τα επιχειρήματα αλλά και προσωπική επαφή για να απαντηθούν τα εξειδικευμένα ερωτήματα, οι απορίες, οι δισταγμοί και οι ενστάσεις πολλών ανθρώπων που δεν έχουν ακόμη απαντηθεί.

Επίσης σύμφωνα με τον καθηγητή, χρειάζονται μέτρα όπως αυτά που δίνουν πρόσβαση στους εμβολιασμένους σε ορισμένες δραστηριότητες ή τους δίνουν τη δυνατότητα να μην κάνουν σελφ τεστ. Αυτές οι δυνατότητες, συνιστούν φυσική συνέπεια της επιλογής τους να εμβολιαστούν.

Δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο η χώρα να αντιμετωπίσει ένα τέταρτο κύμα της πανδημίας τόσο λόγω της μετάλλαξης Δέλτα που είναι πολύ μεταδοτικότερη αλλά και γιατί τα μέτρα προστασίας εφαρμόζονται λιγότερο. Για την ινδική μετάλλαξη θύμισε ότι οι εκτιμήσεις των ευρωπαίων ειδικών αναφέρουν ότι θα γίνει κυρίαρχη έως το τέλος Αυγούστου.

Κάλεσε τους πολίτες να σπεύσουν να εμβολιαστούν χωρίς καθυστέρηση λέγοντας ότι κανείς δεν πρέπει να περιμένει έως τον Σεπτέμβριο αλλά πρέπει να μην αφεθεί χώρος στο στέλεχος Δέλτα να επεκταθεί.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Πηγή

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here