Δώρα και φοροαπαλλαγές από 1/1/2022 για όποιον πληρώνει με κάρτα


Υποβάλλοντας φέτος τη φορολογική δήλωση, εκατομμύρια πολίτες που επλήγησαν από την πανδημία μέσα στο 2020 δεν έχουν καμία ανησυχία για το αν πραγματοποίησαν ή όχι τις απαιτούμενες ηλεκτρονικές πληρωμές μέσα στο 2020.

Ουσιαστικά, τα πρόστιμα που προβλέπει ο νόμος (22% επί των ηλεκτρονικών συναλλαγών που υπολείπονται του 30% του εισοδήματος) έχουν ανασταλεί.

Από το νέο έτος όμως -και υπό την προϋπόθεση βέβαια ότι η πανδημία δεν θα φέρει ξανά τα πάνω κάτω- όχι μόνο θα έχουμε την εκ νέου ενεργοποίηση της υποχρέωσης συλλογής των ηλεκτρονικών πληρωμών μέχρι το 30% του εισοδήματος αλλά και ένα νέο πλαίσιο κινήτρων προς τους φορολογούμενους προκειμένου να χρησιμοποιήσουν ακόμη περισσότερο τις κάρτες τους και το πλαστικό χρήμα.

Έρχονται bonus για ηλεκτρονικές πληρωμές συγκεκριμένων επαγγελματικών κατηγοριών αλλά και δώρα σε περίπτωση που οι φορολογούμενοι μπουν στη διαδικασία να σκανάρουν τις χάρτινες αποδείξεις σε ηλεκτρονική εφαρμογή, βοηθώντας τις φορολογικές αρχές να εντοπίσουν τις ταμειακές μηχανές μαϊμού.

Δείτε όλα τα κίνητρα που σχεδιάζονται ΕΔΩ


Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ