Θεσσαλονίκη: Συμφωνία για μόνιμη λύση για τον καθαρισμό του Θερμαϊκού Κόλπου

Μόνιμη λύση για τον καθαρισμό του Θερμαϊκού Κόλπου συμφωνήθηκε σε επικοινωνία του Στ. Καλαφάτη με τον Γ. Αμυρά.

Να δοθεί μια μόνιμη λύση στον καθαρισμό της επιφάνειας των νερών του Θερμαϊκού και μέσω του Πράσινου Ταμείου να εκχωρηθεί κονδύλι στον Φορέα Διαχείρισης Θερμαϊκού Κόλπου, που ανήκει στο υπουργείο Περιβάλλοντος, συμφωνήθηκε ύστερα από τηλεφωνική επικοινωνία του υφυπουργού Εσωτερικών (τομέας Μακεδονίας- Θράκης), Σταύρου Καλαφάτη, με τον υφυπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Γιώργο Αμυρά.

Ο κ. Καλαφάτης επικοινώνησε το μεσημέρι με τον κ. Αμυρά σε μια προσπάθεια να δοθεί μόνιμη και οριστική λύση με τον καθαρισμό του Θερμαϊκού Κόλπου, ώστε να πάψουν να παρατηρούνται εικόνες συγκέντρωσης κάθε λογής σκουπιδιών και φυκιών σε όλο το παραλιακό μέτωπο της Θεσσαλονίκης.

Παράλληλα, ο κ. Καλαφάτης ήρθε σε επικοινωνία με την ΕΥΑΘ ΑΕ, που είναι εποπτευόμενος φορέας από τον Τομέα Μακεδονίας – Θράκης του Υπουργείου Εσωτερικών, ώστε στο πλαίσιο της Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης να βγει τις επόμενες ώρες στα νερά του Θερμαϊκού το καραβάκι «Αλκίππη» για τον άμεσο καθαρισμό των σκουπιδιών που έχουν συγκεντρωθεί στα νερά και πιο συγκεκριμένα στο ύψος του Λευκού Πύργου και της Α’ προβλήτας του λιμανιού.

Τις τελευταίες ημέρες, λόγω του αέρα αλλά και της ζέστης, πολίτες όλων των ηλικιών που έκαναν την βόλτα τους στο παραλιακό μέτωπο παρατήρησαν αποκρουστικές εικόνες με σκουπίδια να καλύπτουν την επιφάνεια και να αλλάζουν σε καφέ την απόχρωση των νερών, καθώς έπλεαν φελιζόλ, πλαστικά, ακόμη και τελάρα.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here