Κορονοϊός: Το «καμπανάκι» Χαρδαλιά για τα Νότια Προάστια – Στο 8,4% η θετικότητα στη Γλυφάδα


Τον υψηλότερο δείκτη θετικότητας από την αρχή της πανδημίας κατέγραψε την Τρίτη (06.07) η Γλυφάδα. Έκκληση από τον Νίκο Χαρδαλιά για τα Νότια Προάστια

«Ενδεικτικά σας ενημερώνω ότι από τις σημερινές ανοικτές δειγματοληψίες του ΕΟΔΥ στο Νότιο Τομέα Αθηνών -που σημειωτέον το 66% των κρουσμάτων είναι ηλικίας 15-24 ετών- και πιο συγκεκριμένα στους Δήμους Αλίμου και Γλυφάδας προέκυψε θετικότητα 6,1% και 8,4% αντίστοιχα», είπε μεταξύ άλλων ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς κατά τη διάρκεια της έκτακτης ενημέρωσης το απόγευμα της Τρίτης.

Στόχος του κ. Χαρδαλιά ήταν να κρούσει τον κώδωνα του κινδύνου για την επέλαση της μετάλλαξης «Δ» στη χώρα και κυρίως για την εξάπλωσή της ανάμεσα σε νέους ανθρώπους. Παράλληλα, ενημέρωσε για τα νέα μέτρα που θα ισχύουν στην εστίαση και στα κέντρα διασκέδασης από την Πέμπτη 8 Ιουλίου.

Στο ίδιο μήκος κύματος, ήταν και η ανακοίνωση που εξέδωσε ο Δήμος Γλυφάδας. Σύμφωνα με αυτή, στα 318 τεστ που διενεργήθηκαν από κινητή μονάδα του ΕΟΔΥ, βρέθηκαν 27 θετικοί πολίτες. Μάλιστα ανακοινώθηκε πως θα συνεχιστούν καθημερινά οι έλεγχοι στην πόλη, έτσι ώστε μέσω της διάγνωσης να περιοριστεί η περαιτέρω διασπορά στην κοινότητα.

Η ανακοίνωση του Δήμου Γλυφάδας

Στο 8,49%, το υψηλότερο από την αρχή της πανδημίας, έφθασε σήμερα το ποσοστό των θετικών τεστ στην πόλη μας. Συγκεκριμένα, μεταξύ 318 διαγνωστικών ελέγχων που διενεργήθηκαν από κινητή μονάδα του ΕΟΔΥ στο χώρο του πάρκινγκ μπροστά στο Δημαρχείο Γλυφάδας, βρέθηκαν 27 θετικοί στον κορονοϊό και παραπέμφθηκαν για περαιτέρω έλεγχο μέσω μοριακού τεστ. Ο Δήμος Γλυφάδας βρίσκεται σε επιφυλακή και εγρήγορση. Με πρωτοβουλία του Δημάρχου Γιώργου Παπανικολάου και την αγαστή συνεργασία του ΕΟΔΥ, με την πολύτιμη αρωγή του αρμοδίου Αντιδημάρχου Υγείας Νίκου Βρυζίδη και τον συντονισμό του αρμοδίου για τη Δημοτική Αστυνομία Αντιδημάρχου Σπύρου Δήμου γίνεται εφικτή η καθημερινή διενέργεια δωρεάν rapid test στην πόλη μας, από κινητή μονάδα του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας.

Η έγκαιρη διάγνωση και η καραντίνα μπορούν να προλάβουν την περαιτέρω διασπορά στην κοινότητα. «Παρότι καλοκαίρι, δεν πρέπει κανείς μας να εφησυχάζει. Ο ιός είναι εδώ και πρέπει όλοι μαζί να προλάβουμε και να αποφύγουμε τα χειρότερα», τονίζει ο Δήμαρχος Γλυφάδας Γιώργος Παπανικολάου και καλεί τους πολίτες «να ανταποκριθούν και να υποβληθούν σε αυτή τη σύντομη εξέταση, ώστε να υπάρχει η καλύτερη δυνατή εικόνα του επιδημιολογικού φορτίου και σωστή ιχνηλάτηση στην πόλη μας».

Από τις 8 π.μ. έως τη 1 μ.μ.

Η κινητή μονάδα του ΕΟΔΥ βρίσκεται καθημερινά στη Γλυφάδα για πέντε ώρες, από τις 8 το πρωί έως τη 1 το μεσημέρι. Ειδικότερα :

– Τετάρτη 7/7 : Υπαίθριο πάρκινγκ μπροστά στο Δημαρχείο

– Πέμπτη 8/7 : Δρόμος Ποιητών, Λαμπράκη και Μεταξά

– Παρασκευή 9/7 : Υπαίθριο πάρκινγκ μπροστά στο Δημαρχείο

– Σάββατο 10/7 : Γ΄Μαρίνα

– Κυριακή 11/7 : Δ΄Μαρίνα


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ