Ευγνωμοσύνη: Η δύναμη της ευγνωμοσύνης – 3 tips για μια πιο ευτυχισμένη ζωή [vid]

«Ας είμαστε ευγνώμονες στους ανθρώπους που μας κάνουν ευτυχισμένους. γιατί ‘ναι οι γοητευτικοί κηπουροί που κάνουν την ψυχή μας να ανθίσει. ” Marcel Proust

Ίσως η απλούστερη και πιο αβίαστη συνήθεια για να ζήσετε μια πιο ευτυχισμένη ζωή είναι να αφιερώσετε λίγα λεπτά κάθε μέρα προκειμένου να εστιάσετε σε αυτό που υπάρχει ήδη εδώ για σας και για το οποίο είστε ευγνώμονες στη ζωή σας.

Η ευγνωμοσύνη μπορεί να σας βοηθήσει να:

  • Ανυψώσετε τη διάθεσή σας και να ενισχύσετε τα κίνητρά σας γρηγορότερα.
  • Βρείτε σε τι θέλετε να εστιάσετε ακόμη περισσότερο τον χρόνο και την ενέργειά σας.

 

5 μικρές συμβουλές που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε για να καλλιεργήσετε περισσότερη ευγνωμοσύνη και ευτυχία στη ζωή σας

  • Κάντε μια παύση και κοιτάξτε γύρω σας

Ένα πρώτο απλό βήμα για την οικοδόμηση της συνήθειας της ευγνωμοσύνης είναι απλά να σταματήσετε στην καθημερινή σας ζωή για λίγο και να κάνετε ερωτήσεις όπως τις εξής:

Για τί είμαι ευγνώμων στη ζωή μου σήμερα;
Ποιοι είναι 3 άνθρωποι για τους οποιούς είμαι ευγνώμων στη ζωή μου και γιατί;

Απλώς αφιερώστε λίγα λεπτά στην άσκηση και δείτε τι θα βρείτε. Προσπαθήστε να μην επαναλαμβάνετε τα ίδια πράγματα πολύ συχνά. Αντ ‘αυτού, σκεφτείτε περισσότερα πράγματα και άτομα για τα οποία μπορείτε να είστε ευγνώμονες στη ζωή σας.

  • Κοιτάξτε συχνότερα προς τα μέσα

Ρίξτε μια ματιά και στον εαυτό σας. Η συνήθεια να είσαι ευγνώμων προς και για τον εαυτό σου είναι ένας απλός τρόπος για να βελτιώσεις την αυτοεκτίμηση και την αυτοπεποίθησή σου.

Ρωτήστε τον εαυτό σας:

Ποια είναι τα 3 πράγματα για τα οποία μπορώ να είμαι ευγνώμων για μένα; Η αυτο-ευγνωμοσύνη σας δεν χρειάζεται να αφορά τα επιτεύγματα στην εργασία ή το σχολείο. Μπορεί για παράδειγμα να είστε ευγνώμονες για την καλή αίσθηση του χιούμορ που έχετε ή για το ότι βοηθάτε τους ανθρώπους γύρω σας, για το ότι είστε καλοί ακροατές κλπ.

  • Ρίξτε μια πιο προσεκτική ματιά στα πολύ μικρότερα πράγματα ή αυτά που μπορεί να θεωρείτε δεδομένα

Μην εστιάζετε μόνο στα μεγάλα πράγματα για τα οποία μπορεί να είστε ευγνώμονες. Σκεφτείτε ποια πολύ μικρά πράγματα μέσα στη μέρα σας αγαπάτε.

Ακολουθεί σχετικό βίντεο:

ΠΗΓΗ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here