Επιστημονική Ομάδα: Ζήτησε «επιστημονικά αυστηρές έρευνες» και διεθνή συνεργασία έναντι της πανδημίας

Επιστημονική Ομάδα: Το ότι η ομάδα αναφέρει ότι ο κορωνοϊός εξελίχθηκε στη φύση, ανανεώνει το αίτημα για «επιστημονικά αυστηρές έρευνες». Η ομάδα ζήτησε «επιστημονικά αυστηρές έρευνες» και διεθνή συνεργασία. Μια ομάδα επιστημόνων και γιατρών επιβεβαίωσε την πεποίθησή της ότι ο ιός SARS-CoV-2 εξελίχθηκε στη φύση, προτρέποντας τους άλλους να «μειώσουν τη θερμότητα της ρητορικής και να ανάψουν το φως της επιστημονικής έρευνας». Η επιστολή, η οποία δημοσιεύθηκε στο The Lancet τη Δευτέρα, είναι η δεύτερη που δημοσιεύθηκε από την ομάδα, η οποία περιλαμβάνει γιατρούς, κτηνιάτρους, επιδημιολόγους, ιολόγους, βιολόγους, οικολόγους και ειδικούς στη δημόσια υγεία από όλον τον κόσμο. Η ομάδα είχε αρχικά γράψει για να εκφράσει την υποστήριξη και την αλληλεγγύη της στους εργαζόμενους στον τομέα της υγείας και τους επιστήμονες στην Κίνα, και είπε ότι πρόσφατα πολλά μέλη έλαβαν έρευνες «ρωτώντας αν εξακολουθούμε να υποστηρίζουμε αυτά που είπαμε στις αρχές του 2020».

«Η απάντηση είναι ξεκάθαρη: επιβεβαιώνουμε εκ νέου την αλληλεγγύη μας προς εκείνους στην Κίνα που αντιμετώπισαν το ξέσπασμα τότε, και τους πολλούς επαγγελματίες υγείας σε όλον τον κόσμο που έκτοτε εργάστηκαν εξαντλητικά και με προσωπικό κίνδυνο στην αδιάκοπη και συνεχή μάχη κατά του ιού.

Ο σεβασμός και η ευγνωμοσύνη μας έχουν αυξηθεί μόνο με το χρόνο. ” Από την πρώτη επιστολή, η οποία αφορούσε επίσης την πιθανή προέλευση του κορωνοϊού, μια έρευνα που διεξήγαγε ένας Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας για τον ιό έλαβε πολύ έλεγχο για τα ασαφή αποτελέσματα.

Οι προσκλήσεις για περαιτέρω έρευνα σχετικά με μια θεωρία εργαστηριακής διαρροής έχουν αυξηθεί τους τελευταίους μήνες, όπως και μια πιο ανεξάρτητη έρευνα για την προέλευση του ιού. Στην αρχική της επιστολή η ομάδα ανέφερε ότι σκόπευαν να «εκφράσουν την άποψη εργασίας μας ότι ο SARS-CoV-2 προήλθε πιθανότατα από τη φύση και όχι σε εργαστήριο», το οποίο βασίστηκε στη γενετική ανάλυση του νέου ιού και απέδειξε προηγούμενες αναδυόμενες μολυσματικές ασθένειες.

“Το κρίσιμο ερώτημα που πρέπει να απαντήσουμε τώρα είναι, πώς έφτασε ο SARS-CoV-2 στον ανθρώπινο πληθυσμό;” η ομάδα έγραψε στην πιο πρόσφατη επιστολή. “Αυτό είναι σημαντικό, διότι είναι τόσες ιδέες που θα οδηγήσουν σε αυτό που ο κόσμος πρέπει να κάνει επειγόντως για να αποτρέψει μια άλλη τραγωδία όπως η COVID-19.

Πιστεύουμε ότι η ισχυρότερη ένδειξη από νέα, αξιόπιστα και αξιολογημένα στοιχεία στην επιστημονική βιβλιογραφία είναι ότι ο ιός εξελίχθηκε στη φύση, ενώ οι προτάσεις για μια πηγή διαρροής από το εργαστήριο της πανδημίας παραμένουν χωρίς επιστημονικά επικυρωμένα αποδεικτικά στοιχεία που την υποστηρίζουν άμεσα σε επιστημονικά περιοδικά.

Η ομάδα ζήτησε “επιστημονικά αυστηρές έρευνες” και είπε ότι οι ισχυρισμοί και οι εικασίες δεν βοηθούν, καθώς δεν διευκολύνουν την πρόσβαση σε πληροφορίες και την αντικειμενική αξιολόγηση της πορείας από έναν ιό νυχτερίδας σε ένα ανθρώπινο παθογόνο που μπορεί να βοηθήσει στην πρόληψη μιας μελλοντικής πανδημίας.” Προέτρεψαν επίσης τη διεθνή συνεργασία και είπαν ότι η απόκρυψη δεδομένων και πληροφοριών “δεν θα μας κάνει ασφαλέστερους”.

“Τουλάχιστον, οφείλουμε σε όλους όσoι έχουν υποφέρει από την COVID-19, καθώς και τις οικογένειές μας και την παγκόσμια κοινότητα, να συνεργαστούν για να τερματίσουν την πανδημία και να υποστηρίξουν τις διεθνείς προσπάθειες για τη διασφάλιση της ισότητας των εμβολίων, ακόμη και όταν προετοιμάζουμε την επόμενη πανδημία », είπαν.

ΠΗΓΗ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here